Zobacz pełną wersję : Uszczelka pod pokrywe zaworów
Na dniach jade na regulacje zaworow do mechanika, wczesniej chce kupic nową uszczelke pod pokrywe zaworów. Pytanie brzmi - brac jakąkolwiek jesli chodzi o marke? Czy moze warto szukac jakiejs konkretnej firmy? Jak tak to jakiej?
ASO odpada, bo mam do najblizszego 150km..
Kupiłem uszczelki ELRINGA (do swojej staruszki, ale do D14A3 zapewne też mają) i jako jedna z niewielu mi nie cieknie ani ani :) Suchutko i sterylnie.
Kupiłem uszczelki ELRINGA (do swojej staruszki, ale do D14A3 zapewne też mają) i jako jedna z niewielu mi nie cieknie ani ani :) Suchutko i sterylnie.
W jakiej sieci sklepow maja tej firmy? I jaki koszt?
Intercars.
Nie wiem jak to wychodzi, ale grosze. W sumie to wziłąłem jedną z droższych, tą co Gr00by polecił. Za komplet (uszczelka pod dekiel zaworów + gniazda świec) dałem okolice 80 pln.
Intercars.
Nie wiem jak to wychodzi, ale grosze. W sumie to wziłąłem jedną z droższych, tą co Gr00by polecił. Za komplet (uszczelka pod dekiel zaworów + gniazda świec) dałem okolice 80 pln.
ok, dzieki za info, rozeznam temat :) Jak bedzie Ok to i pochwałę dam :D
ja po regulacji, zalozylem ta co mialem i niechlujnie posmarowalem silikonem i tez nic sie nie poci
ja po regulacji, zalozylem ta co mialem i niechlujnie posmarowalem silikonem i tez nic sie nie poci
ja nawet nie smaruje silikonem... a pokrywe zdejmowałem 4 razy (remont/malowanie/ust zaworów) i tez nie cieknie-co widac na fotach i na zywca na spotach...
przy okazji kupie w ASO i wymienie bo to 10min roboty...
ps. z moich doswiadczen wynika, ze jak sie jej nie zniszczy przy zdejmowaniu to spokojnie przetrwa 3-4 zdejmowania pokrywy i nie ma kłopoota... chyba ze wczesniej juz ją ktos skatował...
Juz po wymianie rozrządu mialem zakładaną tą samą i jest OK, ale teraz by była sciagana drugi raz i chyba jednak lepiej juz nową załozyc :)
a i Ziom.... ja w t Twoje "niechlujstwo" to niebardzoooo wierze... Ty niezly picer jests... :wink:
Podpaski się wymienia...
Chociaż... Jak nie ciekną, to po co? :lol:
ja kupilem z intercarsu i nie polecam bo byla troche za krotka i z tego powodu chlapie mi olejem z jednej strony...i wcale nie jest to najtansza uszczelka jaka byla:/...mechanik powiedzial ze jak kupowac to tylko jakies silikonowe dodal czerwone ...niewiem czy kolor ma jakies znaczenie w kazdym razie tak powiedzial...:/
ja kupilem z intercarsu i nie polecam bo byla troche za krotka i z tego powodu chlapie mi olejem z jednej strony...i wcale nie jest to najtansza uszczelka jaka byla:/...mechanik powiedzial ze jak kupowac to tylko jakies silikonowe dodal czerwone ...niewiem czy kolor ma jakies znaczenie w kazdym razie tak powiedzial...:/
A pamietasz jakiej firmy była?
jak bym nie wypitolil rachunku to bym marke powiedzial, ale wywalilem wiec nie powiem...pamietam ze chyba na S...sie zaczynala:(...i masta mechanik powiedzial ze polska..:]co tlumaczy ******e dopasowanie..tak czy inaczej teraz z iomkiem razem wymienilismy sami na ta sama tylko ze z uzyciem silikonu i jest git, nic nie cieknie..przynjamniej na razie...a jeszcze dodam ze nawet fabryczny silikon widac gdzie niegdzie...takze ostatni raz slucham madrosci mechanikow(bo mowil ze nie wolno silikony bo wypycha gume...moze i wypycha ale uszczelnia tyz przez to slumun jeden:]..:]:)
Dzis byłem w ASO na przeglądzie - na tej "kampani serwisowej":) HEHE przynajmniej olej w cenie wymienili:P
Na odchodne mechanior stwierdził, że na razie nie ma potrzeby, ale w najbliższym czasie można by pomyśleć o wymianie uszczelki pod deklem, a przy okazji wyregulowac zawory. Powiedział, żebym nie kupował w ASO bo podobno drogo (nie pytałem o cene), ale wspominal coś, że najlepsza jest jakas firma na "S", chyba Samar (...dokladnie nazwy nie pamietam:/).
Powiedział również, że powinienem zmienić świece (były całkiem sprawne BOSH i pomimo tego stwierdzil "idz Pan z tym cholerstwem do diabła, na tym sie nie jezdzi- niech Pan zaraz sobie NGK założy". Cena 4 swiec w ASO 100zł.
Jako, że najbliżej miałem do Intercars'u pojechałem po świece i kosztowały one 61zł a więc prawie 40zeta w kieszeni. Co do uszczelki, owszem mają, z tego co koles mowil jakieś japońskie i kosztuja ok 30zł - zamowili - bedzie dopiero na jutro - teraz sam nie wiem, czy brać i ryzykować, ze coś nie spasuje czy szukać tych słynnych na litere "S"??:)
marcin EZG
20-10-06, 21:34
tak samo sie dolanczam do wypowiedzi- sciagalem pokrywe do rozrzadu ,zlozylem na silikon i jest miodzio
to tylko uszczelka dekla.... jakakolwiek japońska i styknie
Dzis byłem w ASO na przeglądzie - na tej "kampani serwisowej":) HEHE przynajmniej olej w cenie wymienili:P
To placiles cos za ta kampanie ze w cenie Ci olej wymienili? Ja jestem umowiony na przyszly czwartek na przeglad kampanijny w ASO (darmowy) ... mozesz powiedziec co Ci sprawdzali?
To placiles cos za ta kampanie ze w cenie Ci olej wymienili? Ja jestem umowiony na przyszly czwartek na przeglad kampanijny w ASO (darmowy) ... mozesz powiedziec co Ci sprawdzali?
Od czego jest PW??? :evil:
czasowy LOCK