Zobacz pełną wersję : PRZEGUB puka pomocy---szybka odpowiedz
piotrr1987
03-06-10, 15:04
civic coupe 94..wiem ze o przegubach jest tu duzo, ale mam pytanie,poniewaz nie moge nigdzie tego znalezc:(tydzien temu wymienialem sworznie z przodu i zjednej strony wyjolem polos z przegubu zewnetrznego(niepotrzebnie z ciekawosci) i jak go wlozylem ...to odrazu zaczol pukac przy skretach...a przed wymianom jeszcze piszczalem na skrecie i ani razu nie puknol...i mam pytanie czy moglem zle wlozyc spowrotem ta oske do przegubu?wczesniej nie bylo zadnych stuków
W jaki sposób ściągnąłeś i założyłeś potem przegub? Czy uderzałeś młotkiem w przegub?
piotrr1987
03-06-10, 15:20
wyjolem polos z przegubu...bo akurat byl wyjety gorny wachacz i odciagnolem cala piaste z p[rzegubem i tarcza i oska wyszla...a pozniej jak wlozylem spowrotem to przy skrecie mi puka chyba przegub
Na końcu półosi znajduje się pierścień metalowy który ma "wskoczyć" w rowek w przegubie-czy u Ciebie wskoczył na swoje miejsce?
piotrr1987
03-06-10, 18:09
no wlasnie nie wiem ..niby cos tam trzyma ..bo zeby wyjac trzeba szarpnac bardziej...wydaje mi sie ze on puka przy skrecie bo ta polos sie troszke wysówa..nie wiem juz sam....z druiej strony szarpe i nic nie chce wyjsc a tu za kazdym razem...czy moze jakies zabezpieczenia nie ma?wydaje mi sie ze to nie przegub...bo tak na momencie by niepolecial ...tylko ta polos moze nie dokonca jest wlozona i przy skrecie glosno puka?
Podnieś przód auta, odpal silnik, włącz bieg i skręć koła i posłuchaj co i skąd puka.