PDA

Zobacz pełną wersję : Przegląd przed końcem gwarancji

biguca
03-06-10, 00:00
Witam, na piątek mam umówiony przegląd, auto w lipcu bedzie miało 3 lata, więc to ostatni przegląd na gwarancji, jeśli jest ktoś obeznany w typowych wadach i słabych punktach to prosiłbym o info żeby dokładniej się przyjrzeć. Dodam, że jest to civic 5D, silnik 1.8, wersja exec., Z góry dzięki

Lucas.FK2
03-06-10, 00:16
O właśnie. Mój tata też w tym roku ostatni gwarancyjny przegląd,i jedną rzecz dostrzegł,że na tylnej tarczówce słabiej Hamulec łapie,(zaczyna rdzewieć tarcza).
Jeśli coś wiece to mówcie-sprawdzę i to się wytknie pod koniec lipca :>

biguca
03-06-10, 00:23
niewiem czy to podlega gwarancji ale zauważyłem że z tej ramki wydechu schodzi lakier, tzn. najpierw jest chrom, a wewnątrz taki element pomalowany na czarno, i jak lakier zszedł w paru miejscach to troche rzuca się w oczy. Słychać też delikatne stuki w tylnym zawieszeniu. Apropo, zrób sobie też test zbierzności, bo jak tył jest krzywy to cała belka do wymiany. Taki urok polskich dróg.

semri
03-06-10, 12:09
końcówki wydechu wymieniają bądź malują.

kvas
04-06-10, 14:30
Sprawdź czy gej sprzęgła nie wydaje dziwnych dźwięków. Zobacz czy lusterka składają Ci się równomiernie (maja tendencje do takiego przeskakiwania - ja już raz wymieniałem silniczki)