Zobacz pełną wersję : Przegląd przed końcem gwarancji
Witam, na piątek mam umówiony przegląd, auto w lipcu bedzie miało 3 lata, więc to ostatni przegląd na gwarancji, jeśli jest ktoś obeznany w typowych wadach i słabych punktach to prosiłbym o info żeby dokładniej się przyjrzeć. Dodam, że jest to civic 5D, silnik 1.8, wersja exec., Z góry dzięki
O właśnie. Mój tata też w tym roku ostatni gwarancyjny przegląd,i jedną rzecz dostrzegł,że na tylnej tarczówce słabiej Hamulec łapie,(zaczyna rdzewieć tarcza).
Jeśli coś wiece to mówcie-sprawdzę i to się wytknie pod koniec lipca :>
niewiem czy to podlega gwarancji ale zauważyłem że z tej ramki wydechu schodzi lakier, tzn. najpierw jest chrom, a wewnątrz taki element pomalowany na czarno, i jak lakier zszedł w paru miejscach to troche rzuca się w oczy. Słychać też delikatne stuki w tylnym zawieszeniu. Apropo, zrób sobie też test zbierzności, bo jak tył jest krzywy to cała belka do wymiany. Taki urok polskich dróg.
końcówki wydechu wymieniają bądź malują.
Sprawdź czy gej sprzęgła nie wydaje dziwnych dźwięków. Zobacz czy lusterka składają Ci się równomiernie (maja tendencje do takiego przeskakiwania - ja już raz wymieniałem silniczki)