Zobacz pełną wersję : Szkrzynia w d16v1
KOWAL ziom
02-06-10, 22:35
mam takie pytanie, w d16v1 lecąc na trasie ok 160, mam ok 5k rmp... co owocuje spalaniem ponad 11 litrów... więcej niż po mieście :confused:
moje pytanie jest takie, bo nie mam pojęcia... można jakoś wydłużyć (skrócić) ostatni bieg, co zaowocowało by niższymi obrotami, lub też wsadzić jakąś skrzynię 6 biegową???. jest to o tyle istotne, że w trasie latam bardzo dużo, a to jest dość spore spalanie
Pewnie można korzystając z bebechów poprzednich generacji. Tematem skrzyni biegów zajmuję się tutaj na forum użytkownik REM. Swoją drogą raczej coś masz spier.... że ci tyle pali. Mi przy takiej prędkości spala około 7,8l a 11l to mi nigdy auto tyle nie spaliło nawet jak leciałem koło 200 na redlinie, wtedy mialem spalanie 9,9l
mam takie pytanie, w d16v1 lecąc na trasie ok 160, mam ok 5k rmp... co owocuje spalaniem ponad 11 litrów... więcej niż po mieście :confused:
moje pytanie jest takie, bo nie mam pojęcia... można jakoś wydłużyć (skrócić) ostatni bieg, co zaowocowało by niższymi obrotami, lub też wsadzić jakąś skrzynię 6 biegową???. jest to o tyle istotne, że w trasie latam bardzo dużo, a to jest dość spore spalanie
chyba ze masz podtlenek LPG...
na podtlenku przy 200km/h bierze jakies 10,5-11l
KOWAL ziom
06-06-10, 12:34
mam podtlenek... no ale żeby 12?