Zobacz pełną wersję : zasilenie anteny radia - gdzie bezpiecznik?
radio nie znajduje mi stacji, nie ma szmerów, podejrzewam że mogło paść zasilanie anteny, czy któryś bezpiecznik za to odpowiada?
radio nie znajduje mi stacji, nie ma szmerów, podejrzewam że mogło paść zasilanie anteny, czy któryś bezpiecznik za to odpowiada?
Antena nie ma bezpiecznika. Ani zasilania. może masz przewód uszkodzony... Moja żona miała taki patent w Leonie, że poprzedni właściciel wykorzystał kabel antenowy do CB i go odciął żeby zarobić antenę na CB. Teraz brakuje 30 cm żeby połączyć tą odciętą końcówkę do anteny, ale radio działa... Może coś nie halo z radiem? Powinno coś złapać nawet bez anteny
Jak nie łapie radia maryjan to znaczy, że radio Ci padło.
dzięki za info :) radio już w naprawie
montowałem radio, przykręcałem po bokach śrubkami, okazały się za długie i uszkodziły tuner :mad:
Witam serdecznie. Od kilku dni jestem posiadaczem civica 7gen 1.6. Odkopalem temat, bo mam taki problem z radiem ze wyszukuje malo stacji, albo wcale, w zaleznosci gdzie jestem. Z tego co tu wyczytalem antena znajduje sie na dachu a u mnie niema na nim anteny i niema nawet na nia miejsca na dachu. Czy byly modele 7gen z antena wewnetrzna ukryta w aucie? Bardzo prosze o pomoc
konkretnie jaki model? hatchback, sedan?
sorki nie napisalem, chodzi o Sedana rok 2005. Jesli chodzi o model to tez prosil bym o pomoc gdzie to wyczytac :) . Wlasnie doczytalem ze jednak sa modele z antena w szybie w gornej czesci, z pewnoscia dotyczy to mojego. Cos musze miec tam nie tak, sa jakies typowe usterki anteny, na łączach itd?
wszystkie coupe mialy wbudowana antne w szybie ale nie zdarzylo mi sie zebym mial problem z odbiorem nawet w garazu podziemnym. Sprawdz polaczenia przy szybie, byc moze zwyczajnie starosc ja dopadła :)
dzieki, dzis sprawdze. Czyli sedany maja na dachu lub w szybie zaleznie od modelu?
dzieki, dzis sprawdze. Czyli sedany maja na dachu lub w szybie zaleznie od modelu?
Sprawdć czy ktoś nie podłączył czegoś pod zasilanie radia bo to osłabia odbieranie stacji. Miałem tak u siebie i po zmianie zasilania centrali z radia, problem zniknął :)
duzo to ja nie sprawdzilem, sciezka z szyby wchodzi w podsufitke, doradzili byscie w paru slowach jak ja sciagnac na tyle? Jesli jest sens to robic, bo moze zaczac od radia wyciagnac i sprawdzic polaczenia, jak i to o czym pisales dodatkowo czy ktos czegos nie podpial pod zasilanie, jednak niema tu w aucie nic dodatkowego to nie sadze. Mysle ze antena do radia jest dopieta, sam kabel bo wcentrum wawy to mi lapie z 30stacji, jest ok, ale mieszkam pod wawą i pod domem na innych radiach tez zlapie ze 30 a w hance 2-3
mam podobnie mieszkam normalna powiedzieć na wsi. I dużo nie złapie stacji ale jedno zawsze łapie radio Maryja :cool::rolleyes:
Może macie uwalony wzmacniacz anteny :P
nie tam u mnie nawet w innych samochodach lapie tak samo lub podobnie heh zawsze te 3 czy 4 stacje jest ;)
u mnie w innych autach lapie sie po 30 stacji, myslalem ze zdarzaly sie takie usterki i u was. Podpowiecie jak wyjac radio zeby czegos nie popsuc?
https://www.youtube.com/watch?v=3kDQGCizvQ4 Prosze :) masz seryjne radio??
tak seryjne. Bardzo dziekuje, po takim filmiku zawsze latwiej :)
szczerze to polecam Ci przy okazji wymiane tego radia seryjnego. Jakby okazało sie ze radio jest walniete u Ciebie to moge Ci uzyczyc seryjnego radia w razie gdybys potrzebowal sobie sprawdzic. Jakby co mieszkam na Wlochach :)
dzieki za propozycje, bede pamietal i chetnie skorzystam gdybym nie dal sobie rady:)
W koncu dobralem sie do tej anteny, znalezc przyczyne nie bylo latwo bo okazalo sie ze kabel gdzies w polowie drogi przy progu byl przygnieciony czy czyms przytrzaniety i zlamany w srodku, ktos musial cos grzebac w tym miejscu i uszkodzil kabel. Radio dziala juz super, lapie dziesiatki stacji