PDA

Zobacz pełną wersję : Znikneła iskra w civic silnik d15b2

BAARON
04-10-06, 16:15
Witam.Mam taki problem.Wziołem honde civic z 95 roku do remontu od szwagra.Silnik zrobiony odpalił odrazu chodził mniejwięcej godzinkę potem go zgasiłem.Po kilku godzinkach odpaliłem znowu pochodził znowu z godzinkę.Zgasiłem.I od tego czasu już nie odpalił.Naświecy niema iskry.Poczytałem na forum co mogło sie stać i wypadło że najprawdopodobniej to moduł.Dzisiaj kupiłem w sklepie nowy moduł nowe świece nowe kable zapłonowe nową kopułkę i palec rozdzielacza.I co dalej niema iskry.W zasadzie została tylko cewka ale juZ poniosłem niemałe nakłady i niechciałbym zakupic kolejnej częsci ktora może mi nic niepomuc.Honda ma silnik 1500 16v d15b2 jestem z okolic torunia.Szukam kogoś z tym samym modelem silnika żeby mi pomugł w diagnozie a najlepiej żebym mugł mu zamienic aparat zapłonowy wtedy bym wiedział czy muj aparat jest dobry.Napięcie dochodzi do aparatu.Więc P O M O C Y.

Amadeus
04-10-06, 16:41
Obstawiam na cewke ale lepiej sprawdzic na jakies dzialajacej , sumie mogles to samo zrobic nie kupujac tych czesci ale juz zapozno, sprawdz cewke.

mozes
04-10-06, 16:41
Wszyscy mówią że moduł a u mnie była cewka padnięta a byłem o krok od kupienia modułu. poprostu idź do sklepu oddaj moduł i wymień na cewkę

BAARON
04-10-06, 16:49
No niestety przy zakupie zostałem poinformowany że na moduły zwrotów niema.A szukam kogos kto by mi użyczył swoja cewke na podmianke znaczy ja bym komuś zamontował swuj aparat zapłonowy i tyle odrazu by było wiadomo.Boję się kupować cewke bo jak sie okaże ze to naprzykład czujnik zapłonu niewiem jaki jest w tym aucie czy halla czy jaki albo moze cos innego.A z takich poprzednich przypadłosci to napiszę jeszcze że przed tym zdażeniem honda na benzynie szła dobrze tylko na gazie był problem do jakiś 2.5 tysiaca obrotów silnik pierdział jakby świece były padniete.Powyżj tych obrotów było ok i na wolnych też niemiał problemów.

michal750
04-10-06, 17:35
U mnie tez kiedys zniknela iskra. Zamienilem sie z kumplem na moduly i diagnoza byla trafna.
W Twoim przypadku rzeczywiscie moze to byc wina cewki.
Moze kolega RDK Ci pomoze.

YodaMaster.
05-10-06, 17:38
U mnie jak sie skonczyla iskra( o zgrozo mechanik spalil ) to poszla cewka koszt nowej to okolo 100 pln-ow

BAARON
06-10-06, 19:43
Problem rozwiązany.Cewka.

pawellubr
14-01-07, 13:15
u mnie twz wszystko wymienione i isktu niema na zimnym silniku a na ciepłym jest.na zimnym odpala tylko na popych.a jak jest ciepły to zapala z chwila puszczenia kluczyka dziwneeeeeeeeeeeeee