Zobacz pełną wersję : 9855 vs 9812
Prosze o porównanie ww modeli.
Wszystkie plusy i minusy, którego bardziej wwarto kupić.
Dzięki
pytasz o ALPINE, czy kuntakintesonix ?
wysil sie czlowieku, podaj pelne nazwy, linki do zdjec, danych technicznych itd
Jak chcesz zeby ktos Ci pomógł, to zadbaj o to, a nie każesz innym szukać info za Ciebie
a mnie sie wydaje (pomijajac oczywiscie sam bzdurny temat), ze samo porownanie suchych danych technicznych mogloby juz prawie kompletnie odpowiedziec na nurtujace naszego drogiego uzytkownika pytanie :lol:
Nie pytam ludzi ktorzy nie mieli z nimi do czynienia, czyli was...
...pytam, tych ktorzy mieli przyjemnosc odsluchiwac jeden i drugi model... wiec wyluzujcie, po za tym wg specyfikacji to boshmany to dobre glosniki, wiec takiej porady nie szukam...
Pzdr
nie napisales, jaki masz sprzet w aucie, glosniki, wzmacniacze itd czego oczekujesz od audio
w zaleznosci od tych i innych czynników poleca ci takie, albo inne radio.
Majac podane parametry producenta jednego i drugiego, moga ci polecic, które bedzie wystarczajace do twojego zestawu.
9855 lepsza....
a wróbelki ćwierkają że Kenio KDC-8534y leszcze lepszy...
Nie pytam ludzi ktorzy nie mieli z nimi do czynienia, czyli was...
poza tym nie wiesz z czym mam, mialem do czynienia, wiec nie błaznuj tutaj
Niech kolega Lio sie nie wypowiada bo cos mu tu ....:)
Glosniki z przodu to pb seria l na wzmaku carpower z tylu vibe pulse.
Od radia oczekuje dobrego brzmienia, mam 6800, ale nie jestem do konca zadowolony, wysokie tony za soczyste...
Pzdr
[ Dodano: Sro 04 Paź, 2006 ]
Kolego Mio po co ci specyfikacje, przeciez na pewno miales przyjemnosc odsluchiwac jeden jak i drugi model:)
Niech kolega Lio sie nie wypowiada bo cos mu tu ....
chcesz cos dodac ? czy moze juz zamknac ci temat i konto na forum ?
troszeczke zluzuj, bo nikt ci nie bedzie chcial w niczym pomagac tutaj
Nie chce nic dodac, bo nie pisze na forum zeby sie kims klucic...wiec tez wyluzuj:)
Po prostu nie zrozumialem cie, piszesz zebym podaj cala nazwe, a po co to komu, jak ktos nie wiem jaki to model radia 9855 to tymbardziej mi nie pomoze.
Pozdrawiam
9855 lepsza....
coś wiecej? akurat mam 9812 nie to zebym bronil ale chcialbym sie dowiedziec czegos w czym jest lepsze?
Z tego co sie dowiedzialem to 9812 nie ma animacji, ale jest mi to w ogole nie potrzebne, duzo czytam opinii ze 9812 gra ladniej a ile w tym prawdy to nie wiem, chyb jutro pojade do media i sprawdze osobiscie:)
Pzdr
Chyba w media roznicy w jakosci dzwieku nie wychwycisz, ale przynajmniej pobawisz sie funkcjami.
9855 ma jakies 3 animacje, nowszy wyswietlacz i bzdurny pasek zamiast zwyklych guzikow. Wiele osob twierdzi, ze 9812 ma lepszy dzwiek, ze generalnie te starsze alpiny graja troche lepiej. A raz slyszalem opinie, ze 9812 to ostatni naprawde udany model Alpine.
9855 ma bodajże bardziej rozbudowaną zwrotnicę,i owszem krąży opinia że 9812 jest ostatnim dobrym radiem Alpine,ale są też opinie że 9815 jest lepsze bo też ma lepszą zwrotnicę i lepszą kontrolę czasową jak równierz że najlepiej kupić jak się uda wyrwać 9835,a ostatnio zaczyna się obalanie mitu 9812 że wcale nie jest to super sprzęt tylko radio grające bardzo ostro i na dłuższą metę męczące dzwiękiem.słuchałem 9855 i podoba mi się jego dzwięk,słyszałem 9812 i też było ok a sam mam JVC które na allegro chodzi po ok.600zł i za cholerę nie dopłaciłbym 400-700zł żeby go sobie zmienić na Alpinę.co kto lubi i każdy swoje chwali.z tych 2 wybrałbym 9855 i tyle.
Dzieki za pomoc i opinie, jesli mozna zapytac jaki masz model JVC?
Ostatnio slyszalem ze KENWOOD jest dobra i niedoceniana firma.
Co do 9835 juz chyba go nie dostane, 9812 widzialem nowe za 1200 a 9855 za ok 1600, caly czas mysle, jak wysmyle to sie pochwale:)
POzdrawiam serdecznie
mam stare KD-SH909R,a ten Kenio co podałem podobno bije na łeb większość firmowych radyjek z górnych półek.ale tylko tak słyszałem...