PDA

Zobacz pełną wersję : silnik 1.8 VTEC 140 KM w Type-S z 2008 bierze olej ?

bajbusek
01-06-10, 11:04
Czy te silniki biorą olej ? Co sprawdzić przed zakupem Civica Type-S 1,8 benzyna z 2008 roku ?

kvas
01-06-10, 11:42
Ani razu nie dolewalem, jezdze 3 lata, nierzadko do odcinki.

julian
01-06-10, 11:57
przez 60TKM dolałem 0,5 litra, ale to głównie po ostrej jeździe po alpach itp.

Manwe
01-06-10, 14:17
3 lata nic nie dolewane olej motul

zyga502
01-06-10, 16:40
byłem wczoraj na przeglądzie i specjalnie sprawdziłem ile ubyło przez te 20kkm,na miarce było ok połowa ,więc jakąś ilość silnik bierze

misza1
01-06-10, 22:16
Witam jestem posiadaczem żadnych dolewek od przeglądu do przeglądu rocznik 2008

wowo
02-06-10, 11:19
Witam
Type S 2008, 12 000 przebiegu, nie "bierze" oleju.
Co sprawdzić ?
rocznik 2008 więc auto z drugiej ręki, sprawdzić identycznie jak przy każdym innym.
Wg. mnie przede wszystkim czy nie był rozbity/uszkodzony.
Ewentualne wycieki oleju (pod silnikiem czy skrzynia biegów) u mnie po pół roku Honda wymieniała jakieś uszczelnienie, bo widać było ślady oleju na pokrywie od dołu silnika (prostokąt ze śrubami), panowie serwisanci twierdzili że anglikl źle je zamontował, może.
Przy dobrej cenie bierz bez namysłu bo warto.
Pozdrawiam

F1le
03-06-10, 13:46
Witam
Type S 2008, 12 000 przebiegu, nie "bierze" oleju.
Co sprawdzić ?

Mozesz tylko sprawdzic czy nie ma wyciekow, jak bierze np przez pierscienie to nie sprawdzisz bez rozbierania calego silnika, no chyba, ze jest tak rozklekotany, ze przy "palowaniu" do odciecia z tylu leci niebieskawy dym...

bajbusek
04-06-10, 20:36
jadę w poniedziałek do poznania obejrzeć tego:

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C13063860

Nie wiem czy cena dobra ale auto na gwarancji z minimalnym przebiegiem... podobno jeździ nim kobieta i był wymieniany z autocasco tylny błotnik bo zarysowany o słupek został... okaże się w ASO.

Dzięki za odpowiedzi i trzymajcie za mnie kciuki... dzisiaj byłem na jeździe próbnej nowym Type-S i generalnie jestem w stanie wysupłać 80K jak się nie da kupić dobrego auta bez przygód...

Mam pytanie, może ktoś z szanownych kolegów się orientuje. Chcę wymienić grill na ten z nowego Type-S, dam radę sam bez sprzętu typu podnośnik, kanał przy użyciu standardowego zestawu śrubokrętów, tudzież kombinerek ?

kucyk
04-06-10, 21:53

Nie wiem czy cena dobra ale auto na gwarancji z minimalnym przebiegiem... podobno jeździ nim kobieta i był wymieniany z autocasco tylny błotnik bo zarysowany o słupek został... okaże się w ASO.

Dzięki za odpowiedzi i trzymajcie za mnie kciuki... dzisiaj byłem na jeździe próbnej nowym Type-S i generalnie jestem w stanie wysupłać 80K jak się nie da kupić dobrego auta bez przygód...

Mam pytanie, może ktoś z szanownych kolegów się orientuje. Chcę wymienić grill na ten z nowego Type-S, dam radę sam bez sprzętu typu podnośnik, kanał przy użyciu standardowego zestawu śrubokrętów, tudzież kombinerek ?
bez problemu, bez zdjemowania zderzaka z malymi kombinacjami, ze zdejmowaniem zderzaka jedna reka, bez kanalu, mozliwe, ze uwalisz 4 zaczepy wiec sobie mozesz od razu kupic w ASO nr kat 91578-SW5-003

http://a248.e.akamai.net/f/248/37952/7d/image.shopping.yahoo.co.jp/i/g/pvd1_240010609

majkilipa89
05-06-10, 20:18

To nie lepiej kupic FN2?:) Szybko bedziesz chcial sie przesiasc na cos mocniejszego chyba, ze moc nie ma dla Ciebie znaczenia:)

A propos wymiany grilla- polecam civinfo.com, dzial do it yourself. Wszystko ladnie opisane i powinien byc temat ze zmiana grilla.
W FN2 nie musialbys niczego zmieniac:)

leonik
05-06-10, 20:22
właśnie dolałem 0,5 litra :) w poniedziałem przegląd-zaleje olejem MILLERS Motorsport CFS :)

p.s. za 55 tys nie kupi FN2 z 2008 roku :) .... ale..jak używke to tylko type rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :D

Ca$h
05-06-10, 22:32
Mi sie wydaje ze dobra cena jak wszystko bedzie ok :)

Majki na allegro stoi juz lepszy FN2 :p :D no ale 2x drozszy :D

majkilipa89
06-06-10, 00:26
Podobno kolega pisal cos o 80 kola, ze uda mu sie uzbierac stad moja sugestia o zakupie FN2:)
Nawet niech pozyczy te 5-8 kola i dostanie FN2 07:)

bajbusek
06-06-10, 11:40
Podobno kolega pisal cos o 80 kola, ze uda mu sie uzbierac stad moja sugestia o zakupie FN2:)
Nawet niech pozyczy te 5-8 kola i dostanie FN2 07:)

W sumie myślałem o FN2 ale spodziewam się, że trafienie na egzemplarz w dobrym stanie graniczyć będzie z cudem. Nikt nie kupuje takiego auta do normalnej jazdy, silnik wyżyłowany wymaga większej troski. Poza tym chciałbym kupić takie auto na gwarancji coby w razie problemów w pierwszym roku użytkowania mieć ewentualne wsparcie. Nie kupię FN2 z 2008 roku do 55K. 80K rozważam zakup ale tylko nowego auta i to jako ostateczność. Jutro już będę wiedział co i jak ;) - trzymajcie kciuki. Jak kupię to Was zamęczę... chcę zamontować czujniki cofania, wymienić grill, może mały tuning mechaniczny - do 4K RPM auto jest bardziej ociężałe niż moja almera N16 z 2000 roku (ma całe 90 KM).

majkilipa89
07-06-10, 15:13
Szczerze mowiac to martwilbym sie na Twoim miejscu czy samochod nie byl skladany z dwoch. Silnikowo nic sie nie powinno dziac, jedyna opcja to zatarcie silnika ze wzgledu na za niski poziom oleju. Predzej skrzynia albo sprzeglo moga pasc niz silnik, szczegolnie, ze rzadko, ktore maja wiecej niz 50 tys. przebiegu:)
Naprawde, nie wiem jakiego kata musialbys trafic, zeby zepsul silnik przy prawidlowym poziomie oleju:)

bajbusek
08-06-10, 08:55
Szczerze mowiac to martwilbym sie na Twoim miejscu czy samochod nie byl skladany z dwoch. Silnikowo nic sie nie powinno dziac, jedyna opcja to zatarcie silnika ze wzgledu na za niski poziom oleju. Predzej skrzynia albo sprzeglo moga pasc niz silnik, szczegolnie, ze rzadko, ktore maja wiecej niz 50 tys. przebiegu:)
Naprawde, nie wiem jakiego kata musialbys trafic, zeby zepsul silnik przy prawidlowym poziomie oleju:)

Trafiłeś. Byłem wczoraj w Poznaniu na oględzinach auta z aukcji powyżej. W aucie był wycinany prawy tylny błotnik. Niby w ASO, ale został wspawany nowy i było szpachlowane :( ...

Ehhh....

Sagi80
08-06-10, 10:21
Szkoda, ale to tylko swiadczy o tym jak trudno o fajny egzemplarz... Fajną ofertę używanych z gwarancją ma HondaPlaza, może tam zajrzyj?

bajbusek
08-06-10, 13:18
Szkoda, ale to tylko swiadczy o tym jak trudno o fajny egzemplarz... Fajną ofertę używanych z gwarancją ma HondaPlaza, może tam zajrzyj?

Nie mają nawet 1 sztuki Type-S, poza tym ceny mocno kontrowersyjne :)

Poczekam i po wakacjach obejrzę FN2 :)

Maroslaw
09-06-10, 22:30
niestety od jakis 3tyg. nie ma nic ciekawego do kupienia na stronach. normalnie bryndza:)

gongor
10-06-10, 17:16
Poczekaj chwilkę. Zaraz się wysypią te trochę podtopione.

bajbusek
11-06-10, 13:28
Poczekaj chwilkę. Zaraz się wysypią te trochę podtopione.

Kupuję z obszarów nie zalewowych, jak przerejestruje takiego topielca a ja na niego trafię to właściciel przekona się na własnej skórze co to "wqrzony" kupujący ;)

RafalGo
18-06-10, 18:28
Mam Civiva 1.8 4D 140KM z 2007 , jezdze dosyc ostro, ale nie tak do odcinki. Samochod mam od nowosci kupiony w salonie. Srednio co roku dolewam 0.5l oleju. W salonie mowia ze normalne.
Silnik na postoju czasem drrzy, Czy to normalne ?