Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Ktory przegub zewnetrzny wybrac??

pirat
04-10-06, 11:07
Musze na gwalt wymienc przegub w mojej Hondzi, ale nie wiem ktory kupic, niedawno zakladalem na lewa strone, teraz musze kupic na prawa strone i zastanawiam sie czy jechac kupic taki sam co mam z lewej strony i niedawno wymienialem, japonski firmy NKN za 207PLN w JC AUTO czy zamowic przegub w INTER CARS jakis niemiecki SPIDAN gdzie normalnie kosztuje 225PLN a po znizce dla CKPL za 166PLN??? (Niestety w IC nie maja NKN :-/)

Niby wiem ze lepiej NKN, bo to japoniec oryginalny ale SPIDAN (niemiecki) w sumie jest drozszy, to powinien byc taki sam jakosciowo a nawet lepszy :D
co zrobili byscie na moim miejscu??
Zalezy mi zeby niewydac duzo kasy, ale takze miec cos dobrego... po waszych opiniach zdecyduje co wybac.

hcc
04-10-06, 11:34
NKN zdecydowanie polecam !!! od razu mowie ze nie zakladalem i nie mialem w reku SPIDAN wiec nie wiem jak z jakoscia.... natomiast NKN - to sprawdzony i solidny przegub

Gr00bY
04-10-06, 12:26
Zakladaj spidana. Ja jezdze u siebie w B16 i moge polecic.

cvc d15
04-10-06, 14:30
Oba są ok, trafisz jeszcze na GLO to też polecam. Jeśli jeździsz KJSy to w krótkim czasie można przejrzeć wiele produktów :)

LIO
04-10-06, 16:18
mialem w reku ten NKK do civica hcc, mialem taki sam do civica jajacka :-)
to dobry japonski produkt i nie musisz sie o niego bac. Ja tam jak mam cos w podobnej cenie, to biore japonskie.

pirat
04-10-06, 22:52
wzialem NKN po znizce kupilem za 145PLN :-D

suma sumarum bede miec 2 nowe przeguby NKN

Swoja droga, czy ktos z drogich forumowiczuch posiada dzialalnosc gospodarcza zwiazana z motoryzacja?? bo chcialem dla CKPL zalatwic numer klienta i znizki i dowiedzialem sie ze musi byc klub zarejestrowany i posiadac NIP, badz wziac kogos znajomego i na jego firme (zwiazana z motoryzacja) zarejestrowac, no i beda znizki, tyle ze w bazie bedzie widoczne pod CKPL :-) sznowny pan z marketingu powiedzial ze beda to rzedu ok 20%

Romi
04-10-06, 23:20
dobrze ze wzioles nkn :) w h22a daja rade