Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Podpięcie kierunków w uniwersalnym centralnym

shrekinho90
31-05-10, 21:20
Jako że to mój pierwszy post to Ogólnie Witam, bo chyba nie ma działu do przywitań.
Problem mam taki że zamontowałem sobie centralny z allegre i mam dwa kable do kierunków, lecz jak połączyłem je z takimi dwoma co są w zielonej kostce koło bezpieczników, mianowicie green/red i green/yellow to kierunki nie mrugają przy otwieraniu/zamykaniu, ale jak stykałem te kabelki z tej zielonej kostki z + od aku to się zaświecały. Spróbowałem jeszcze z małą żaróweczką tzn. podłączyłem do niej minus i kabelek od centralnego i też nic. Nie mam pomysłu co dalej, poradzicie coś?

raq22100
31-05-10, 23:33
walnieta centralka, nie wysyła impulsu na kierunki

zakit
01-06-10, 08:51
jaki kolor tych kabli co podlaczyles kierunki?

bracho1978
01-06-10, 13:42
Jak nie wychodzi napięcie z centralki na kierunki to centralka do reklamacji uszkodzona daj link jaka to centralka

shrekinho90
01-06-10, 16:55
Kolory tych kabli to biały i brązowy.
Zestaw jaki kupiłem:
http://allegro.pl/item1034913346_zamek_centr_4d_2d_rozne_piloty_kier unki_fv_diody.html

bracho1978
01-06-10, 18:31
Raczej dwa brązowe do kierunków morze być jeden brązowy w większości centralek tak jest zobacz dobrze na schemat

shrekinho90
02-06-10, 16:04
Patrzyłem przy centralce i mam biały i brązowy, ale teraz spoglądnąłem na schemat i tam są dwa brązowe tak więc coś musiałem pokręcic, idę obadac sprawę do auta jeszcze raz.

Zrobione. Ten biały i brązowy szedł od głównej kostki i był do zamykania i otwierania w kabinie. A dwa brązowe miałem jeszcze zawieruszone w kartoniku i one mają osobną kosteczkę obok. Teraz mruga i jest ok. A tak sobie już wcześniej pomyślałem żeby można np. neony podłaczyc zamiast kierunków, Fajnie by to pykało.