Zobacz pełną wersję : jaki autoalarm
na dniach odbieram civica 4D autoalarm jaki zaproponowal serwis pieronsko drogi
jaki autoalarm do tego auta polecilibyscie....dodam tylko ze chcialbym aby sterowanie wlaczaniem wylaczaniem alarmu nastepowalo z fabrycznego pilota w kluczyku...
pozdrawiam
Conik
Przy takim samochodzie wydaje mi się że normalna cena to do ~1000 złotych. Na tym IMHO nie ma co oszczędzać - trzeba kupić markową i niezawodną rzecz - jeśli zaproponowali Ci coś z Prestiga to warto. Prestige kosztował około 400-500 złotych + montaż także w ASO może wyjść właśnie ~1000 złotych ;), jeśli to ma być wersja bezpilotowa to na logikę powinna być tańsza ale w praktyce bywa odwrotnie, dodatkowo cif 8 generacji ma ZTCP już CANową instalację elektryczną i byle czegoś nie zamontujesz...
[ Dodano: Wto 03 Paź, 2006 ]
sprawdziłem cosik i chyba miałem rację - pewnie zaproponowali Ci PRO CAN firmy AMERVOX, instalację napewno masz CAN BUS.
Napisz ile zawołali..
tak, alarm- wazna rzecz :)
maly OT :jak kupilam swoja honde miala alarm zakladany w katowicach "nie wiadomo jaki" który urzadzil mi 2 i pol godzinny koncert na parkingu w Arkadii i nic NIC nie dawało mu rady, wył bez przerwy - a kluczyk od syreny został w domu- :oops: hhehehe dopoki nie zdechl akumulator - teraz juz wiem ze z tym systemem nikt nie wygra hehe :lol:
polecacie alarm w ASO/czy mniej autoryzowane, ale skuteczne jak powyzeJ ;-)? Pytam zainteresowany zrobieniem w Poznaniu. M.
a ja wręcz przeciwnie, jeśli nie spowoduje to utraty gwarancji, a teraz to rózne żeczy gadają.nie twierdze że są kiepskie bo to nie prada. alarmy zakładane w ASO mają tę wade są zakładane niemal zawsze w tym samym miejscu, a to błąd.zawsze powinien być zagadką dla przykładowego złodzieja.nie ma systemu którego nieda się obejść.
Witam,mam honde (1,7 CTDI 2004r) przywiezioną z Włoch w aucie jest zamontowany oryginalny autoalarm i moje pytanie ,jak sprawdzić jakie dodatkowe funkcje on posiada np. antynapad,utomatyczne domykanie szyb z pilota itd.za pomoc z góry dziekuję
pozdrawiam jaco-j1
by nie zakładać nowego tematu zapytam tutaj:
jaki alarm do EM2 2001?
dobrze jak by posiadał
- pilociki jakieś lepsze nie plastikowe allegrowe
- dodatkowy kanał do otwierania bagażnika
- domykanie szyb
Głównie zależy mi by było to cos lepszego. Wcześniej miałem doczynia z alarmem TYTAN i złego słowa powiedzieć nie mogę, Nigdy nie nawalił. Co warte uwagi mogę założyć??
jak jest z awaryjnością takiego dodatkowego modułu, warto to dokładać do alarmu ?
http://allegro.pl/item902824131_kd_2006_bezobslugowa_blokada_zaplonu _2x_id_atest.html
Jak lepszy to poszukaj coś z firm Silicone, Cobra, CodePerfect. Wymieniony Tytan też jest dobry. Co do w/w linka to moim zdaniem nie ma sensu dublować immobiliser.
może i racja z tym immo, zresztą to wyjdzie w praniu, pierwsze co to musze założyć alarm, przejadę sie po okolicy i zobaczę kto co będzie polecać i czy ktoś podejmie sie założenia alarmu z tych firm co podałeś. jak ktoś coś jeszcze ma do dodania to proszę pisać śmiało bo każda uwaga będzie przemyślana :)
A moje auto nie miało fabrycznie autoalarmu z czego się cieszę. Obecnie jak sie komuś włączy alarm to tylko sąsiadów wkurza i nikt nie pomyśli w tym czasie że komus auto kradną. Poza tym te fabryczne alarmy złodzieje znają na pamięć. Lepiej już jakiś schowany "psztyczek-elektryczek" lub odcięcie zapłonu zamontować.
Dzisiaj zadaniem autoalarmu nie jest ochrona przed kradzieżą tylko odstraszanie gówniarzy i amatorów. A najlepiej chroni autocasco.
Dzisiaj zadaniem autoalarmu nie jest ochrona przed kradzieżą tylko odstraszanie gówniarzy i amatorów. A najlepiej chroni autocasco.
AC chroni przed utrata calosci kasy, ale w rezultacie okazuje sie, ze aby wrocic do stanu sprzed kradziezy trzeba dolozyc kilka lub kilkanascie tys :(:mad: nie mowiac o straconym czasie, stresie itp
prawdopodobnie będę sie decydować na alarm TYTAN DS300-P, dodatkowe piloty, dodatkowy kanał na otwieranie bagażnika i pewnie też będą moduły domykania szyb. Po instalacji opisze jak sie to sprawuje. pozdrawiam
Witam Panowie.
Wiem że odgrzewam starego kotleta, ale podłączę się do tematu.
W mojej Hance 1.7ctdi jest standardowy centralny + immo.
Teraz zastanawiam się nad dwoma rozwiązaniami:
1. Montaż alarmu - z tym że auto jest garażowane, a w dzisiejszych czasach nawet jak zacznie wyć to i tak nikt nie zwraca uwagi na to co się dzieje.
2. Montaż jakiegoś odcięcia (pstryczka elektryczka) ?
Tylko powiedzcie mi jedną rzecz, czy w 1.7 ctdi jest elektryczna pompa w baku której można rozłączyć obwód tak jak w benzynie, czy jest vacu pompa kolo motoru która sobie sama zasysa, bo wiem że w niektórych dieslach tak jest?
Czy trzeba zakładać jakieś elektrozawory na przewody?
I jeszcze powiedzcie mi jak będzie reagował Checkengine na takie rozłączenie np. obwodu pompy?
Proszę o jakieś konkretne porady bo sam juz nie wiem w co zainwestować.
Pozdrawiam.
Jak ja rozłączyłem obwód z tym małym bezpiecznikiem to w te pędy leciałem do domu po laptopa błedy kasować, a wyjąłem tylko bezpiecznik. Tu to byle co jak rozłączysz to check masz murowany. Ja Ci proponuje rozłaczyć obwód bezpiecznika bezwładnościowego. Odłącza zasilanie ECU - auto nie odpali - a mogę Ci zagwarantować , że żadnych błędów nie bedzie. Szukaj po lewej stronie schowka. Samo wpięcie to juz zrób tam gdzie Ci wygodnie i gdzie najmniej bedzie widać :D
dzięki wielkie za sugestie, właśnie o coś takiego mi chodzi. Tylko zastanawiam się nad tym czy kiedy rozłącza się prąd do ECU to nie jest to samo co zdjęcie klemy? Chodzi mi o to żeby za każdym razem auto nie startowało od zera po tym tzw. resecie? Chyba że się mylę, poprostu nie chce zaszkodzić w tym całym interesie :)
Powiem szczerze, że aż tak nie wnikałem w temat. Strasznie ciężko jest zdobyć schematy elektryczne wiązki ECU do klekota, ale nie zauważyłem żeby silnik sie inaczej zachowywał. Spalanie też mi napewno nie wzrosło więc chyba jest OK. Swoją drogą jeśli ktoś dysponuje schematami podłączenia ECU to bardzo bym prosił o informację.
no właśnie bo jak miałem Preludke a chyba w każdej H tak jest że jak się klemę ściagnie to komp się resetuje w jakiś tam sposób, chyba że wyłącznik odcięcia prądu działa na innej zasadzie ...