PDA

Zobacz pełną wersję : padl katalizator

dismo
28-05-10, 20:23
witam
stalo sie to czego sie spodziewalem otoz katalizator "sie zuzyl" tzn tak mi sie wydaje bo samochod stracil na mocy i wydobywa sie taki przytlumiony glos z tlumika a pozatym slychac ze cos sie posypalo w samym katalizatorze
prosze o rade wiem ze tematow bylo juz duzo na temat co zamiast katalizatora strumiennica czy tlumik przelotowy ale prosze o opinie uzytkownikow i doradzenie jaki bedzie najlepszy do EJ9 z 1.4 silniczkiem
dziekuje i pozdrawiam

skolopendra
28-05-10, 20:34
wysil się leniu i poczytaj ten temat a odpowiedz uzyskasz !

http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=10682

i naucz się szukać
http://www.toya.net.pl/~qqraczy/lekcja2.swf

zakit
29-05-10, 01:27
rurka!

Skoti
29-05-10, 08:59
masz kase kup nowego kata, nie masz wspawaj rurke i truj środowisko

dismo
29-05-10, 21:39
wyglada na to ze wstawienie rurki zamiast kata jest najprostrzym i najlepszym rozwiazaniem ;)
pozdrawiam

skolopendra
30-05-10, 14:17
wyglada na to ze wstawienie rurki zamiast kata jest najprostrzym i najlepszym rozwiazaniem

nie jest :cool:

lecz tak bywa jak się czyta bez zrozumienia

ehh

dismo
30-05-10, 19:10
skolopendra co masz na mysli mowiac ze nie jest?
najtansza opcja to jest na pewno ... najlepsza to moze i nie koniecznie jezeli sie bierze pod uwage srodowisko...

Mierzej
31-05-10, 12:05
ludzie dajcie na looz z tym środowiskiem, ostatnia erupcja wyrzuciła tyle CO2 co cała ludzkość jeszcze nie wyprodukowala :P
a poza tym jak masz zdrowy silnik to KAT i tak nie potrzebny ;)

najłatwiejsze to jest kupić strumienice dedykowaną do Hondy i zamienić, strumienice nie dlatego, że da przyrosty :P ale wygląda jak kat i jest P&P

jasiek09
31-05-10, 12:08
heh dokładnie, samochody stanowią do 10% zatruwania naszego środowiska, taki mały off topic :)

Mierzej
31-05-10, 13:10
heh dokładnie, samochody stanowią do 10% zatruwania naszego środowiska, taki mały off topic :)

a ja slyszalem ze CO2 z calego przemysłu nie przekrecza 2%:D a z samochodow to jakis ułamek ;)