Zaloguj się

Zobacz pełn± wersję : regulator napiecia???

jeru
28-05-10, 18:44
witam, mam taki problem, mam slabe ladowanie tzn. przy obciazeniu swiatlami i nawiewem ladowanie spada do 12.8 V, zauwazylem tez, ze przygasaja mi delikatnie swiatla jak wlacze jakis odbiornik np ogrzewanie szyby, mysle nad regulatorem napiecia, mam racje?? moze mogli byscie mi doradzic co i jak i czy mozna to samemu wymienic i w jakiej cenie moglbym zakupic taki regulator i szczotki przy okazji. alternator mitsubishi, silnik d14a3. pozdrawiam i nie bijcie jakby byl gdzies taki podobny temat, szukalem:)

bracho1978
28-05-10, 19:39
Morze być wszystko szczotki diody regulator nie będziesz wiedział jak nie rozbierzesz i nie sprawdzisz ile morze kosztować to morze być różnie zależy co jest nie tak jak nie masz pewno¶ci że sam zrobisz to daj do naprawy do jakiego¶ dobrego zakładu

jeru
01-06-10, 21:18
sprawdzalem u siebie w szkole i wyszlo na to ze dioda przepuszcza prad w 2 strony, mam pytanie, czy wymienia sie same diody czy trzeba cala plytke z regulatorem i szczotkotrzymaczem??

bracho1978
02-06-10, 07:14
Można wymienić sam± diodę trzeba star± odlutować i now± w to miejsce zalutować , tylko s± problemy z dostaniem w sklepie samej diody szybciej dostaniesz sam± płytkę .

jeru
02-06-10, 17:22
aha wielkie dzieki, bede kombinowal:D hehe pozdrawiam