Zobacz pełną wersję : Gdzie kupić zwrotnicę???
KOWAL ziom
28-05-10, 16:28
od 3 tygodni non-stop siedzę na telefonie i w Internecie, żeby kupić zwrotnicę na tył, i nic... jestem już trochę zrozpaczony, bo przez to nie mogę wykonać swapa hamulców i wszystko wisi w powietrzu. Znacie może jakieś składowiska porozbijanych hond???
zwrotnica której szukam to prawy tył z civica sport 1,4 lub 1,6 na 5 śrub
z góry dziękuję za pomoc
Zwrotnica na tył???!!!
co to jest? gdzie to jest?
chyba, że masz civic 4WS...
hmm, albo masz dziwną Hondę albo mam poważne braki wiedzy na ten temat...:eek:
KOWAL ziom
28-05-10, 16:53
Zwrotnica na tył???!!!
co to jest? gdzie to jest?
albo masz dziwną Hondę albo mam poważne braki wiedzy na ten temat...:eek:
wirtuozem może i nie jestem, ale patrząc chociażby na to co mówi wujek allegro, jest tego w ch@j! np http://moto.allegro.pl/item1051671067_zwrotnica_piasta_tylna_tyl_honda_ci vic_2_0_vtec.html
czyli brak moich kompetencji odpada, samochód... hmmm.. wydaje mi się bardzo normalny jak setki innych... czyli też odpada... a może kolega BUBA nie odrobił lekcji co??? ;)
moje lekcje to możliwe bo ostatnio sie obijam, ale...
ja nie nazwał bym tego zwrotnicą dlatego sie zdziwiłem. dla mnie zwrotnica jest tylko z przodu na kołąch skrętnych. pozostawmy ten problem.
dokłądnie taka wersje masz civic'a jak na linku? Type-s?
aj nie, piszesz 1,4 1,6 to jest tego troche na allegro w dziale wahacze.
http://moto.allegro.pl/item1037979894_wahacz_prawy_tyl_honda_civic_1_4_03 r.html
możesz nie dostać samej "zwrotnicy" dlatego trzeba się targnąć na cały wahacz kompletny.
KOWAL ziom
28-05-10, 17:04
ja mam es7 czyli sedana i robię konwersję hamulcy na type-r, mam już wszystko z wyjątkiem tej zwrotnicy, problem jest w tym, że będzie pasowała tylko zwrotnica z civica sport 7 gen czyli tego po lifcie (czytaj 03 w górę tam wszedzie były tarcze) i tu jest problem, bo o ile tych innych przedliftowych jest dużo o tyle tych polifotwych jakoś strasznie mało!!! obdzwoniłem już kilkanaście firm i nic!!!
ooo... to poważna sprawa.
tu próbowałeś?
http://www.automarpo.pl/index.php?sess_id=cd63f1e124fbc313434a6945631bb426
mają trochę gratów.
KOWAL ziom
28-05-10, 17:18
tu próbowałeś?
http://www.automarpo.pl/index.php?sess_id=cd63f1e124fbc313434a6945631bb426
.
niestety tak :(
czyli brak moich kompetencji odpadaobawiam sie, ze to m.in. twoj brak kompetencji powoduje, ze nie jestes w stanie kupic tego, co jest ci potrzebne.
bycmoze dlatego, ze twoj samochod nie ma z tylu zwrotnicy :rolleyes:
ps.
kolega buba odrobil lekcje. tam jest wahacz i piasta. tak jak w wiekszosci samochodow, ktore nie maja skretnych kol z tylu.
KOWAL ziom
28-05-10, 23:59
obawiam sie, ze to m.in. twoj brak kompetencji powoduje, ze nie jestes w stanie kupic tego, co jest ci potrzebne.
bycmoze dlatego, ze twoj samochod nie ma z tylu zwrotnicy :rolleyes:
ps.
kolega buba odrobil lekcje. tam jest wahacz i piasta. tak jak w wiekszosci samochodow, ktore nie maja skretnych kol z tylu.
... tu się zgodzic nie mogę...
1. wujek allegro... 3 czy 4 posty wyżej... ciekawe czemu każdy nazywa to zwrotnicą :rolleyes: , w żadnym sklepie nie mają z tym problemu i rozumieją dokładnie o co chodzi
2. jest zwrotnica, nie ma problemu, ale z roczników 01-03 = 4 śruby grubość (trzpienia wielofrazu, czy jakoś tam inaczej, każdy nazywa po swojemu) = 30mm w przypadku type-r 5 śrub, ale tez 30 mm
w civic sport 1,4 lub 1,6 -03-06 5 śrub i 28mm i tu jest pies pogrzebany, więc kolega markos, też może odrobi lekcje ;)
nie interesuja mnie parametry przedmiotu, ktorego szukasz, wiec nie zamierzam w tym temacie odrabiac zadnych lekcji.
interesuje mnie wylacznie to, ze nie umiesz prawidlowo nazwac tej czesci zawieszenia, a to moze byc mylace dla innych uzytkownikow forum.
to, ze jakis balwan na allegro nazwal ta czesc zwrotnica i to, ze handlarze tak na to mowia, nie znaczy, ze to jest zwrotnica. w twoim civicu nie ma z tylu zwrotnicy, niezaleznie od tego jak bardzo tego pragniesz. przypominam, ze zgodnie z allegrowym nazewnictwem kazdy pierdzacy tlumik z mala puszka to mugen....
ps.
nie istnieje cos takiego jak wielofraz. no chyba, ze to cos zwiazane z frazeologia lol
KOWAL ziom
29-05-10, 07:26
nie mniej jednak w dalszym ciągu nie mogę jej znaleźć, jak ona by się nie nazywała.
jak dla mnie może się nawet "kupa" nazywać, byle by była!
I sprawa się rozwiązała..., jeżeli 10 osób załatwia tą samą sprawę, to tak jak w głuchym telefonie... Okazało się, że brakuje innej części... która w odpowiednim rozmiarze znalazła się bez problemu :):):) oj życie uczy