Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Gdzie kupić zwrotnicę???

KOWAL ziom
28-05-10, 16:28
od 3 tygodni non-stop siedzę na telefonie i w Internecie, żeby kupić zwrotnicę na tył, i nic... jestem już trochę zrozpaczony, bo przez to nie mogę wykonać swapa hamulców i wszystko wisi w powietrzu. Znacie może jakieś składowiska porozbijanych hond???

zwrotnica której szukam to prawy tył z civica sport 1,4 lub 1,6 na 5 śrub

z góry dziękuję za pomoc

BUBA
28-05-10, 16:44
Zwrotnica na tył???!!!
co to jest? gdzie to jest?
chyba, że masz civic 4WS...
hmm, albo masz dziwną Hondę albo mam poważne braki wiedzy na ten temat...:eek:

KOWAL ziom
28-05-10, 16:53
Zwrotnica na tył???!!!
co to jest? gdzie to jest?
albo masz dziwną Hondę albo mam poważne braki wiedzy na ten temat...:eek:

wirtuozem może i nie jestem, ale patrząc chociażby na to co mówi wujek allegro, jest tego w ch@j! np http://moto.allegro.pl/item1051671067_zwrotnica_piasta_tylna_tyl_honda_ci vic_2_0_vtec.html

czyli brak moich kompetencji odpada, samochód... hmmm.. wydaje mi się bardzo normalny jak setki innych... czyli też odpada... a może kolega BUBA nie odrobił lekcji co??? ;)

BUBA
28-05-10, 16:59
moje lekcje to możliwe bo ostatnio sie obijam, ale...
ja nie nazwał bym tego zwrotnicą dlatego sie zdziwiłem. dla mnie zwrotnica jest tylko z przodu na kołąch skrętnych. pozostawmy ten problem.
dokłądnie taka wersje masz civic'a jak na linku? Type-s?
aj nie, piszesz 1,4 1,6 to jest tego troche na allegro w dziale wahacze.
http://moto.allegro.pl/item1037979894_wahacz_prawy_tyl_honda_civic_1_4_03 r.html
możesz nie dostać samej "zwrotnicy" dlatego trzeba się targnąć na cały wahacz kompletny.

KOWAL ziom
28-05-10, 17:04
ja mam es7 czyli sedana i robię konwersję hamulcy na type-r, mam już wszystko z wyjątkiem tej zwrotnicy, problem jest w tym, że będzie pasowała tylko zwrotnica z civica sport 7 gen czyli tego po lifcie (czytaj 03 w górę tam wszedzie były tarcze) i tu jest problem, bo o ile tych innych przedliftowych jest dużo o tyle tych polifotwych jakoś strasznie mało!!! obdzwoniłem już kilkanaście firm i nic!!!

BUBA
28-05-10, 17:11
ooo... to poważna sprawa.
tu próbowałeś?
http://www.automarpo.pl/index.php?sess_id=cd63f1e124fbc313434a6945631bb426
mają trochę gratów.

KOWAL ziom
28-05-10, 17:18
tu próbowałeś?
http://www.automarpo.pl/index.php?sess_id=cd63f1e124fbc313434a6945631bb426
.

niestety tak :(

!markos
28-05-10, 23:39
czyli brak moich kompetencji odpadaobawiam sie, ze to m.in. twoj brak kompetencji powoduje, ze nie jestes w stanie kupic tego, co jest ci potrzebne.

bycmoze dlatego, ze twoj samochod nie ma z tylu zwrotnicy :rolleyes:

ps.
kolega buba odrobil lekcje. tam jest wahacz i piasta. tak jak w wiekszosci samochodow, ktore nie maja skretnych kol z tylu.

KOWAL ziom
28-05-10, 23:59
obawiam sie, ze to m.in. twoj brak kompetencji powoduje, ze nie jestes w stanie kupic tego, co jest ci potrzebne.

bycmoze dlatego, ze twoj samochod nie ma z tylu zwrotnicy :rolleyes:

ps.
kolega buba odrobil lekcje. tam jest wahacz i piasta. tak jak w wiekszosci samochodow, ktore nie maja skretnych kol z tylu.

... tu się zgodzic nie mogę...
1. wujek allegro... 3 czy 4 posty wyżej... ciekawe czemu każdy nazywa to zwrotnicą :rolleyes: , w żadnym sklepie nie mają z tym problemu i rozumieją dokładnie o co chodzi

2. jest zwrotnica, nie ma problemu, ale z roczników 01-03 = 4 śruby grubość (trzpienia wielofrazu, czy jakoś tam inaczej, każdy nazywa po swojemu) = 30mm w przypadku type-r 5 śrub, ale tez 30 mm
w civic sport 1,4 lub 1,6 -03-06 5 śrub i 28mm i tu jest pies pogrzebany, więc kolega markos, też może odrobi lekcje ;)

!markos
29-05-10, 00:22
nie interesuja mnie parametry przedmiotu, ktorego szukasz, wiec nie zamierzam w tym temacie odrabiac zadnych lekcji.

interesuje mnie wylacznie to, ze nie umiesz prawidlowo nazwac tej czesci zawieszenia, a to moze byc mylace dla innych uzytkownikow forum.

to, ze jakis balwan na allegro nazwal ta czesc zwrotnica i to, ze handlarze tak na to mowia, nie znaczy, ze to jest zwrotnica. w twoim civicu nie ma z tylu zwrotnicy, niezaleznie od tego jak bardzo tego pragniesz. przypominam, ze zgodnie z allegrowym nazewnictwem kazdy pierdzacy tlumik z mala puszka to mugen....

ps.
nie istnieje cos takiego jak wielofraz. no chyba, ze to cos zwiazane z frazeologia lol

KOWAL ziom
29-05-10, 07:26
nie mniej jednak w dalszym ciągu nie mogę jej znaleźć, jak ona by się nie nazywała.

jak dla mnie może się nawet "kupa" nazywać, byle by była!

I sprawa się rozwiązała..., jeżeli 10 osób załatwia tą samą sprawę, to tak jak w głuchym telefonie... Okazało się, że brakuje innej części... która w odpowiednim rozmiarze znalazła się bez problemu :):):) oj życie uczy