Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Kilka pytań dotyczących mojej H

dexster
28-05-10, 09:38
Witam
Mamy mam kilka pytań

1. tłumik końcowy jaki kupić ( nie chce za drogiego ale tez nie mam zamiaru kupić coś co wytrzyma 2 sezony )
2. Jest gdzieś opis jak zdemontować podsufitkę ( opadła mi )
3. Jest gdzieś opis jak zdemontować przednią konsole pokrętło ciepłe / zimne powietrze mi się zepsuł i działa tylko do połowy.
4. mam wodę w bagażniku którędy się najczęściej leje ??

--------------------------------------------------------------------------------------------
Pozdrawiam
dex
www.kameralnie.pl
www.forum.kameralnie.com

basketman
28-05-10, 10:42
Co do czwartego pytania u mnie tez sie leje do bagola jutro będe walczył z tym ustrojstwem ale mi sie wydaje ze leje sie koło tylnych lamp ale niejestem pewien. A tak poza tym to pytanie juz sie pojawiło na forum.

rafsio
28-05-10, 10:59
1. tłumik jakiś dedykowany ulter czy coś

superman2
28-05-10, 11:01
3. miałem ten sam problem
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=9628

4. może przez uszczelki?

pm487
28-05-10, 21:21
Tłumik końcowy - zapytaj w Inter Cars o tzw drugą linię Bosala - VFM, wymieniałem chyba ze 3 lata temu a mam auto z LPG, tłumik ciągle w idealnym stanie, poprzedni Asmet skończył się dużo wcześniej.

siwik
28-05-10, 22:35
Nie wiem czy to normalne, że do bagażnika leje się woda. Ten typ chyba tak nie ma ;) Jedyne przypadki jakie w życiu widziałem to po stłuczce.. Ostatnio w Carismie lało mi się spod śrub mocujących jakieś blachy...albo zderzak ..nie pamiętam - auto było po stłuczce i jakoś słabo zmontowali - zalepiłem szpary klejem silikonowym i było super. Trzeba jakoś znaleźć źródło przecieku - ja rozebrałem plastiki i lałem wodę z 5 litrowej butli na określone elementy i patrzyłem gdzie leci i tak znalazłem 2 przecieki. Bez tego nikt Ci nic nie doradzi.