PDA

Zobacz pełną wersję : Resonator i Kolektor Megan Racing

3dan
01-10-06, 21:56
Co sadzicie o tym http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=130496381
ktos montowal u siebie cos takiego,warto w to zainwestowac??,jestem na etapie zmiany kolektora i robienia wydechu i znalazlem ten resonator szukalem na forum informacji na temat resonatorow ,ale nic nie znalazlem,jakie sa tego korzysci .Prosze o opinie

webi
01-10-06, 22:18
moje zdanie to zwykla rura

BurnOuT
01-10-06, 22:21
Kupujesz kolektor, reszte wydechu robisz przelot z nierdzewki na dwóch tłumikach i nic więcej.

Rikoo
01-10-06, 22:22
jak pamietam fifer mial cos takiego i chyba mowil ze jak zalozyl to byl wydech glosniejszy

itr
01-10-06, 23:04
szkoda kasy, lepiej zwykla rure

3dan
02-10-06, 11:01
dzieki za odpowiedz,oleje to i wstawie poprostu rulllleeee:):)
Pozdro

zed
02-10-06, 14:44
Witam

Ja mam cos takiego u siebie w angliku zakladalem od razu ze sport kolektorem 4-2-1. Samochod lepiej sie zbiera z dolu.Roznicy w dzwieku przy seryjnym koncowym tlumiku nie bylo zadnej.Ja robilem wydech stopniowo z powodu $.Jak masz kase na caly wydech to rob z nierdzewki a jak nie to mozesz na poczatek wywalic starego kata,sprzedac i wstawic megana bedzie lepiej niz na serii.Wybor nalezy do Ciebie pozdro

itr
02-10-06, 16:09
proszee cie, to kolektor ci dal to "cos" ale ten niby rezonator nic ci nie dal a zabral pare $.

3dan
02-10-06, 23:43
co myslicie o tym: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=129568611 lub http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=131273006
ala Megan czy lepiej dolozyc 300zeta i kupic orginalny Megan,ostatnio spotkalem sie z opiniami ze nie warto przeplacac za logo" Megan" ze niby te no-name sa tez dobre.Poradzcie bo slabo sie znam na takich czesciach.A ten Resonator odpuszczam na bank.
Pozdro

Tomo
03-10-06, 10:44
kolektor za 300zl brzmi jak nowe opony z bierznikiem miszelę za 80zl/szt wygladaja fajnie, szkoda tylko ze sa nalewane :?

kolektor wyglada fajnie ale to wszystko

rem36
03-10-06, 11:21
to jest to samo co megan warto wziazc.

Tomo
03-10-06, 11:50
ale jak moze sie oplacac wykonanie takiego kolektora za +/- 200zl? :shock:

remq a jak z jakoscia widziales takie cos?

rem36
03-10-06, 12:01
mam cos podobnego u siebie, wykonanie jest mocno srednie ;) spawy sa okej, spasowanie jest z dupy ale to mozna troche poprawic siakas szliierka.... Badz co badz w seri d tego typu kolektory daja jakies przyrosty ( napewno sa lepsze niz jaka kolwiek seria ) nie maja zadnych wad dypu pekanie itd... wiec za ta cene mozna smialo polecic.

itr
03-10-06, 13:45
co myslicie o tym: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=129568611 lub http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=131273006
ala Megan czy lepiej dolozyc 300zeta i kupic orginalny Megan,ostatnio spotkalem sie z opiniami ze nie warto przeplacac za logo" Megan" ze niby te no-name sa tez dobre.Poradzcie bo slabo sie znam na takich czesciach.A ten Resonator odpuszczam na bank.
Pozdro

dolozyc 400 i kupic DC a nie jakis megan (renault?)

ostatnio spotkalem sie z opiniami ze nie warto przeplacac za logo" Megan" ze
Pozdro

CO??? HAHAH MEGAN TO TEZ NO NAME. Logo jak jest jakies warte to MUGEN. Dostrzegasz roznice?

kivik
03-10-06, 15:19
...... a nie jakis megan (renault?)

LOL,
zawsze myslalem ze to jest "my sister Megan"

3dan
03-10-06, 15:23

Chodzilo mi oczywscie o "Megan Racin" jak w temacie

CO??? HAHAH MEGAN TO TEZ NO NAME. Logo jak jest jakies warte to MUGEN. Dostrzegasz roznice?

"Megan Racing"-No Name dobre:):)

damios
03-10-06, 15:24
Pozdro

Gdzie kupisz DC za taka cene?

kosiniak
03-10-06, 15:24
proste!! lepiej kupic to za 400 niz megana za 800 be jest identyczny, bylo juz o tym na forum jak Octen zamowiel 2 megany w USA i przyszly 2 ale jeden bez znaczka, doslownie ten NoName

"Megan Racing"-No Name dobre:)
no nie inaczej

Gdzie kupisz DC za taka cene?
w USA

Tomo
03-10-06, 16:28
hehe megan jest jak sportowe trampki polsporta, nigdy nie bedzie sie w nich biegalo jak w nike air max 5, ale na pewno lepiej niz w pantoflach na skorze :roll:

itr
03-10-06, 18:10

no a nie jest? Dla mnie to no name z nalepka megan. Mozesz tak samo zrobic noname z nalepka 3dan lub noname z nalepka itr lub witek, nie wiem co w tym smiesznego.

[ Dodano: Wto 03 Paź, 2006 ]

hehe megan jest jak sportowe trampki polsporta, nigdy nie bedzie sie w nich biegalo jak w nike air max 5, ale na pewno lepiej niz w pantoflach na skorze :roll:

lub drewniakach :lol:

3dan
03-10-06, 21:32
No dla mnie no name to kolektor zrobiony przez Pana Kazia co oczywiscie nie oznacza,ze musi byc do dupy.Wydaje mi sie ze "Megane Racing" nie jest firma ktora spadla wczoraj z choinki wiec nierozumie dlaczego jej produkty maja byc okreslana jako No name,ma wkoncu jakas tam swoja renome na rynku.

itr
03-10-06, 22:03
No dla mnie no name to kolektor zrobiony przez Pana Kazia co oczywiscie nie oznacza,ze musi byc do dupy.Wydaje mi sie ze "Megane Racing" nie jest firma ktora spadla wczoraj z choinki wiec nierozumie dlaczego jej produkty maja byc okreslana jako No name,ma wkoncu jakas tam swoja renome na rynku.

A moim zdaniem znam kilku PANOW KAZIOW, ktorzy zrobia lepszy kolektor nie tylko niz megane czy inne renault.

Musisz sobie odpowiedziec na jedna podstawowa kwestie: Czy chcesz kupic bo ma etykietke (******a bo ******a ale ma) czy chcesz kupic kolektor ktory da wymierne rezulataty.
Nie mowie, ze megan cos da czy nie da nic czy zabierze, ale zaczynam sie irytowac twoim meczeniem ze megan ma renome. Dla mnie jej nie ma, dla ciebie ma, wiec temat uwazam za zamkniety - KUP SOBIE i nam dupy tym nie zawracaj.

3dan
03-10-06, 23:09
no jasne nie twierdze ze Pan Kaziu nie zrobi lepszego niz nie jedna renomowana firma,jest wielu zdolnych ludzi i nie mam zamiaru nikogo przekonywac o renomie Megan nie mialem okazji uzywac rzeczy tej firmy i osobiscie renoma tej czy innej firmy wali mnie w cycki ,jezeli robi rzeczy ktore sie sprawdzaja,czytaj bo nigdzie nie napisalem ze dla mnie ta firma ma renome,chcialem sie dowiedzie czy warto przeplacac czy nie i odpowiedz uzyskalem:

mam cos podobnego u siebie, wykonanie jest mocno srednie spawy sa okej, spasowanie jest z dupy ale to mozna troche poprawic siakas szliierka.... Badz co badz w seri d tego typu kolektory daja jakies przyrosty ( napewno sa lepsze niz jaka kolwiek seria ) nie maja zadnych wad dypu pekanie itd... wiec za ta cene mozna smialo polecic.

ja nie moge nic o tej firmie powiedziec bo nie testowalm jej produktow ,wnioskuje ze musiales miec do czynienia z produktami tej firmy skoro jestes tak bardzo anty,chyba ze wyciagnoles takie wnioski po logo(a to rzecz gustu,a o gustach sie nie dyskutuje)

kosiniak
03-10-06, 23:12
chodzi o to ze lpeij wziac NoName za 400 niz placic 800 za megana bo to jeden ****!!

3dan
03-10-06, 23:34
chodzi o to ze lpeij wziac NoName za 400 niz placic 800 za megana bo to jeden ****!!
tak tez zrobie,thx za sugestie.
temat mozna zamknac

ARTX
04-10-06, 01:15
czytaj bo nigdzie nie napisalem ze dla mnie ta firma ma renome

"Megane Racing" nie jest firma ktora spadla wczoraj z choinki wiec nierozumie dlaczego jej produkty maja byc okreslana jako No name,ma wkoncu jakas tam swoja renome na rynku.
:P

tez wolałbym dołozyc i wziasc DC jak ma byc widac rezultaty.. :)

kosiniak
04-10-06, 06:15
tez wolałbym dołozyc i wziasc DC jak ma byc widac rezultaty..
to tez akurat nic pewnego :P

itr
04-10-06, 10:03

aaaa meeeen

skolopendra
05-10-06, 12:00
ja mam u siebie taki samiutki rezonator z tym ze za 2oozł.....jest minimalna poprawa momentu...w srodku jest idealnie pusty,a do okoła jest drobno nawiercana powierzchnia , a pod spodem siatka metalowa i jakas masa :D

itr
05-10-06, 14:26
i poco to wszystko skoro rura i tak lepsza?

Lord_ZED
05-10-06, 15:31
To na przeglądy że niby kat jest :D. To jak strumienica w obudowie kata.
Ja tam chwile nad tym myślałem. Zrobiłem rurke :)

lukiasz
06-10-06, 14:02
...... a nie jakis megan (renault?)

LOL,
zawsze myslalem ze to jest "my sister Megan"

nie znacie sie to jest mlodszy brat tego Mugena, nie znacie go?? :mrgreen:

bo tak jest :mrgreen:

lub drewniakach :lol:[/quote]

pieknie powiedziane :D

coraz lepiej :d

tez wolałbym dołozyc i wziasc DC jak ma byc widac rezultaty..
to tez akurat nic pewnego :P

hehe jeszcze lepiej :d

i poco to wszystko skoro rura i tak lepsza?

zeby bylo choc troszke ciszej :razz:

czyli podsumowanie, ekonomiczna wersja dla oszczędnych wyprodukowana w chinach, nei ważne jakie ma logo, czy megan, czy obx czy inny bomz wszystko tluczone jest przez ta sama fabryke ;)

czy warto?? tak jak kosiniak napisal, nikt tego nie wie jeden ryzykuje i traci a inny coś tam zawsze zyska, ja i tak jestem przeciwnikiem dlubania kazdej jednostki ktora bedzie slabsza niz B16A, chyba ze nie robimy N/A albo robimy N/A ale juz na grubo ;)

i nie pisze tego bo sprzedaje te produkty bo juz ich nie sprzedaje, to jest moja opinia i tylko moja a jak Wam sie nei podoba, to ... (7 magicznych liter ;) :mrgreen:

kosiniak
06-10-06, 14:31
7 magicznych liter
mi tam sie podoba................ :D

izzy_rajder
06-10-06, 14:57
A ja powiem tak, jesli kogos interesuja naprawde hardkorowe przyrosty w NA to tylko Megan, wiem bo czytalem na forum. Szkoda ze nie robia walkow...

kosiniak
06-10-06, 15:14
poczytaj to, tez kozak przyrosty i w N/A i w Turbo
http://img171.imageshack.us/img171/9830/magnetyzerhx4.gif

lukiasz
06-10-06, 16:01
hehe dobre :D

itr
06-10-06, 16:23
A ja powiem tak, jesli kogos interesuja naprawde hardkorowe przyrosty w NA to tylko Megan, wiem bo czytalem na forum. Szkoda ze nie robia walkow...

:lol: :lol: :lol:
zaczales od AM - MasterCard ale nadal ci swietnie idzie :)

Lord_ZED
06-10-06, 18:02
Kosi ten obrazek mnie prekonał kupuje sobie magnetyzer :).
A tak serio kto wie może sobie kupie kiedyś jakiś. Ale ładny coby ładnie pod maska wyglądał. Bo ich działanie to sprawa dla X files jest :P.

izzy_rajder
06-10-06, 18:16
Ja bym jednak nie laczyl Megan z Magnetyzerem w jednym silniku. Podobno przyrosty sa takie ze polosie sie miela. A taka polos droga jest, moim zdaniem nie warto ryzykowac...

3dan
11-10-06, 16:39
doradzcie,ja dalej z tym kolektorem:):) mam mozliwosc kupienia kolektora od d16z6 za po 50zl po oddaniu mojego kata.Nie wiem czy brac ten od d16z6 czy tego no name 4-2-1za 400 jak w temacie,ktora opcja lepsza,bo mialem juz zamawiac tego no-name kiedy pojawila sie nagle ta opcja z d16z6.Sory za walkowanie tego tematu!!!

kosiniak
11-10-06, 16:56
bieri no name, za kata wezmiesz an forum pewnie ze 130pln, nie oddawaj go za free

3dan
11-10-06, 19:01
bieri no name, za kata wezmiesz an forum pewnie ze 130pln, nie oddawaj go za free

jak oddam kata to 50 za ten kolektor z z6, a za sam kolektor bez wymiany za kata 250zeta.
Wiec radzisz zeby no-name wziac,musze sie zastanowic na tym.
Pozdro

itr
12-10-06, 12:50
z z6 to raczej wiele ci nie da - tak przypuszczam.

3dan
18-10-06, 13:35
Wiec tak olelem za waszymi radami kolektor "Megane" i od Z6 i zamowilem no-name ze stanow od jednego ziomka z klubu,teraz tylko czekam na przesyleke,podziele sie refleksjami jak zamontuje kolektor.
Pozdro