PDA

Zobacz pełną wersję : Prośba o pomoc w rozwiązaniu problemu

mattro
27-05-10, 11:35
Witam

Jestem nowym użytkownikiem ale mam nadzieje że uzyskam pomoc w problemie jaki się pojawił w czasie robienia SWAP'a w mojej hondzie civic MA8. SWAP polegał na zmianie silnika z d14a2 na b18c4. wszystko zostało już zmienione ale problem pojawił sie w czasie odpalania silnika 1.8 odpalił na kompie z silnika 1,4 natomiast nie odpalił na oryginalnym kompie od 1.8.

Nie wiem czy ten problem nie jest spowodowany immobiliserem. Jak taki problem mogę rozwiązać ?

bracho1978
27-05-10, 13:38
Jak jest kluczyk za stacyjką co był wcześniej to morze to być to komp ma wgrany kod kluczyka z tego co zamontowałeś a ty palisz na starym i lipa gdzieś na forum było jak to się przerabia nie wiem czasem czy do aso nie trzeba się udać

mattro
27-05-10, 15:19
Nie jeszcze nie była przekładana stacyjka wiec myślę że tu leży problem. Myślę że jak się przełoży całą stacyjkę razem z kompem powinno pomóc. Bo obecnie pali na stacyjce i kluczyku oraz kompie z 1,4 a silnik już 1,8 jest i założenie kompa od 1,8 ale pozostanie na stacyjce z 1,4 już nie pali.

bobibagno
27-05-10, 20:14
jeżeli chcesz podpiąć komp od b18 to musisz mieć jeszcze moduł immo (jest pod kierownica na dwie wtyczki) inaczej immo ci nie zaskoczy. stacyjkie możesz zostawić jeśli dorobisz sobie kluczyk (kod z immo tez z b18). powinieneś pomyśleć o tym wcześniej i mieć wszystko przygotowane a nie teraz się motać...

PS nic dziwnego ze nie pali jak masz nie ten kluczyk:D