Zobacz pełną wersję : pół-auto-klima
Witam. W sedanie mam klimę ręczną, w której wkurza mnie jedna rzecz: kiedy przełączam nawiew na "przednią szybę" lub "przednią szybę i nogi" z innych pozycji nawiewu zawsze załącza się klima!! Czy można to zmienić w sterowaniu czy pozostaje tylko jej wyłączenie ręczne? Skoro jest ręczna po co mi się wtrąca? Komp to traktuje chyba jako odparowanie szyby.
Pozdrawiam
Komp to traktuje chyba jako odparowanie szyby.
Dokładnie tak. Klima ma osuszać w tym przypadku powietrze.
dziwne u nas(5D) jest na to osobny przelacznik
kolega albo ma wersje 4d z usa,albo auto europejskie w wersji wyposażenia base,bo inaczej jest klima automatyczna
kolega albo ma wersje 4d z usa,albo auto europejskie w wersji wyposażenia base,bo inaczej jest klima automatyczna
tak wersja base 4d, przy pierwszym przeglądzie w ASO zapytam o to.
Właśnie od jakiegoś czasu wydawało mi się, że czuję klimę gdy była wyłączona...
Dzisiaj przeczytałem instrukcję do mojego modelu (Coupe Si) i oto co zobaczyłem:
http://images40.fotosik.pl/295/e402000cebec96b3.jpg
Okazało się, że od lutego jeździłem cały czas na klimie:), bo praktycznie cały czas jeżdżę na trybie nawiewu na szybę. Gdy samochód jest w tym trybie klima jest zawsze włączona (nawet gdy A/C się nie świeci) i nie da się jej wyłączyć... Jest to trochę mylące, mógłby się przynajmniej zaświecać A/C, a nie takie klimatyzowanie po cichaczu.
tak wersja base 4d, przy pierwszym przeglądzie w ASO zapytam o to.
czy coś wiadomo na ten temat?????????
Witam. W sedanie mam klimę ręczną, w której wkurza mnie jedna rzecz: kiedy przełączam nawiew na "przednią szybę" lub "przednią szybę i nogi" z innych pozycji nawiewu zawsze załącza się klima!! Czy można to zmienić w sterowaniu czy pozostaje tylko jej wyłączenie ręczne? Skoro jest ręczna po co mi się wtrąca? Komp to traktuje chyba jako odparowanie szyby.
Pozdrawiam
Ten typ klimy tak ma.Niby ręczna ale w zasadzie to niby półautomat.Regulujesz tylko nawiew i ustawiasz ręcznie temperaturę w aucie.Mozesz ja oczywiście wyłaczyć,ale i tak po przełączeniu funkcji nawiewu się załączy.Na pewno jest to opisane w instrukcji obsługi.Tylko po co ją wyłączać.Jak pracuje nawiew to niech sobie działa.Temperaturę i tak sobie ustawiasz jak chcesz.Np.zimą grzanie, a latem chłodzenie.A lepiej dla niej jak często pracuje.Pozdrawiam.:)