Zobacz pełną wersję : Luźny drążek zmiany biegów
Witam!
Jest to mój pierwszy post na forum więc witam wszystkich i proszę o wyrozumiałość;)
Kupiłem niedawno Civica po lifcie, rok 2004. Przebieg 107 tysi, autko po babeczce. I jest taki problem... Wihajster od zmiany biegów ma straszny luz, gałka lata na boki i strasznie to denerwuje przy szybkiej zmianie biegów. W związku z tym mam pytanie czy miał ktoś podobny problem i co to może być? Słynne łożyska czy może jakieś tulejki? Drogo naprawa? Z góry dzięki za odpowiedzi!
Pozdrawiam!
u mnie przy 135tys wszystko wchodzi jak w masełko więc musisz mieć jakiś poważniejszy problem, co prawda nic uczonego nie doradze , bo jeśli chodzi o łożyska to koledzy przeważnie mieli za objaw drgania, lepiej jak najszybciej sprawdz co jest nie tak bo później to dopiero może być drogo
Mam nadzieję że to nic poważnego, bo już wystarczająco dużo muszę włożyć w to autko... Ten luz mógł powstać przez trzymanie ręki na drążku, ale to są tylko moje spekulacje:/
przez to na pewno nie powstał
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=35734&highlight=dr%B1%BFek
Dzięki wielkie!
Szukałem tego tematu ale nie mogłem znaleźć :/ Tak myślałem że to może być wina dźwigni zmiany biegów... Nic, trzeba się rozejrzeć za jakąś używką w dobrym stanie.
Temat do zamknięcia, dziękuję i pozdrawiam!
Witam!
Jest to mój pierwszy post na forum więc witam wszystkich i proszę o wyrozumiałość;)
Kupiłem niedawno Civica po lifcie, rok 2004. Przebieg 107 tysi, autko po babeczce. I jest taki problem... Wihajster od zmiany biegów ma straszny luz, gałka lata na boki i strasznie to denerwuje przy szybkiej zmianie biegów. W związku z tym mam pytanie czy miał ktoś podobny problem i co to może być? Słynne łożyska czy może jakieś tulejki? Drogo naprawa? Z góry dzięki za odpowiedzi!
Pozdrawiam!
Wihajster - dawne nie slyszałem tego frazesu. Górny Śląsk?
A tak poważnie to chyba nawet w instrukcji pisze aby nie trzymać ręki na drążku zmiany biegów!!!
Wyciągnij dekiel (słowo chyba też ze śląskiego :) pokrywę drążka zmiany biegów i zobacz czy nie ma luzu na przegubie. Może trzeba go wpasować/ wkręcić?
Ciepło, ciepło... :) Górny Śląsk ale bardziej Zagłębie ;) Dzięki za radę! Spróbuję wybebeszyć ten dynks i zobaczyć jak się ma ten wihajster od wewnątrz. W instrukcji pewnie piszę żeby nie trzymać, ale czy kobitki nasze kochane czytują instrukcje? ;) Pozdrawiam!
ale czy kobitki nasze kochane czytują instrukcje? czytają... czytają... choć nie zawsze się do nich stosują ;)