Zobacz pełną wersję : Zbieznosc zawieszenie gdzie sprawdzone w w-wie
Witam
Moze juz bylo gdziesale nie mam zbytnio czasu szukac a jutro musze to zrobic nbo mi tnie opony od zewnatrz. Gdzie w miare dobrze sprawdza przednie zawieszenie i ewentualnie ustawia zbieznosc? Nie ma co ustawiac zbieznosci jak cos jest nie tak. Bede wdzieczny za kazda odpowiedz. Czy na parowcowej to zrobia i jaki moze byc koszt sprawdzenia?
W Feuvercie jest teraz promo za 59 zł, ustawiałem przód tydzień temu (po wymianie końcówek drążków), biorą auto na wysoki podnośnik i najpierw patrzą czy nie ma przeciwskazań typu rozwulkanizowane tuleje. Polecam Zamieniecką, najszybciej termin dadzą, nie było problemu jak chciałem obejrzeć co tam jest od spodu.
Ewentualnie na Augustówce na terenie SKP mają możliwość sprawdzenia i regulacji - 70 od osi.
Jest tego do wyboru do koloru...
Ale mi chodzi cos sprawdzonego ze jest tego w pyte to wiem tylko jak mi maja ustawic tak jak kiedys ze nawet kierownica prosto nie byla to dziekuje
Ale koncowki wymieniales gdzie indziej a w tym Feuvercie tylko ustawiaja czy wszystko tam zrobiles? Dlugo trzeba czekac na termin?
Już następnego dnia był termin, sam wymieniałem obie końcówki, dlatego trzeba było zrobić zbieżność, kiera była nieco w prawo po wymianie, to wszystko wyszło na pomiarze (prawa strona bez zastrzeżeń - równe 17 obrotów końcówki przy dem i montażu nowej, lewa strona - 15 z kawałkiem obrotu, stąd byłem pewien że lewa strona na sto procent będzie zmieniona) - oni blokują kierę na wprost i wtedy ustawiają, laserowo na urządzeniu "Hunter"- na każdym kole odbłyśniki i dają laserkiem po nich, dostajesz wydruk "przed" i "po". Ogólnie to do końca maja jest jeszcze promocja 50 zł rabatu za kupon (ankieta jednopytaniowa na ich www i przesyłają kod na kom) ale promocje się nie łączą. U nich normalna cena za zbieżność to 99 zł, teraz są jakieś okresowe promocje, stąd cena 59, za 99 bym tam nie jechał;-)
na Parowcowej wszystko Ci ogarną, 2tyg. temu ustawiali w mojej hance za 100zł (niestety doszły jeszcze trzy tulejki z tyłu)
Polecam opony fabiańczyk, ul. Prosta 2c w Łomiankach.
Robiłem u nich zbieżność wszystkich kół i chyba wzieli 120 zł.
Juz zrobilem u pierwszego lepszego co robi przeglady okresowe. Laserowa geometria. Z tego co powiedzial prawe przednie kolo bylo za bardzo o ok 6mm do wenatrz i dlatego cielo od zewnetrznej ta prawa opone. Mam nadzieje ze juz bedzie o.k. A koszt mhm chyba troche zdarli ze mnie bo zaplacilem 140 zeta:confused: