Zobacz pełną wersję : Podsufitka
Andrew 1130
26-05-10, 16:59
Mam takie pytanie? Chce sam wymienic podsufitke. Czy ktos z Was juz to robil? Tapicer zawolal mi 300 zl a material + klej wychodzi jakies 50 zl. Zastanawiam sie czy sie tego podjac i czy jest to trudne, jakiego kleju uzyc i jak klasc material zeby bylo dobrze.....
300 zeta za materiał to chyba lekka przesada:eek: Wiadomo lepiej oddać w ręce fachowca. Z własnego doświadczenia wiem, że największy problem tkwi w równomiernym nałożeniu kleju (tapicer robi to pistoletem). Gdy kleju będzie miejscami więcej tam materiał usiądzie i wyjdą góry i doliny:D Samo położenie materiału to już w zasadzie prosta sprawa. Klej jakiego używa tapicer to butapren tylko taki czerwony. Można by spróbować nałożyć go wałkiem? Nie wiem...
Pozdrawiam
Michał
demonobiker
26-05-10, 23:03
pomijajać fakt iż tematów było od groma na w/w wątek wystarczy poszukać np taki
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=75541
ja wymieniałem materiał.wyjalem podsufitke zerwałem całośc nakleiłem warstwę takiej gąbki pod panele by było mięciutko w dotyku i na to przykleiłem materiał zwany alcantara i wszystko pięknie i ładnie .materiał kleiłem klejem w sprey'u więc prawie jak klej +pistolet
Andrew 1130
27-05-10, 05:52
materiał kleiłem klejem w sprey'u więc prawie jak klej +pistolet
A klej trzeba rozprowadzic od razu na cala podsufitke i przykleic material w dwie osoby jak przescieradlo czy klasc go stopniowo kawalek po kawalku?