Zobacz pełn± wersję : wymiana gumek na zaworach
witam mam d15b2 i troche kopci i bieze olej j mechanik powiedzial ze mam wymienic gumki na zaworach.Pytanie robil juz to ktos i jaki koszt jest tych gumek i co trzeba jeszcze kupic do wymiany.pozdrawiam
uzyj "szukaj"
wpisujac "uszczelniacze zaworowe"
znajdziesz wszystko.......
uzyj "szukaj"
wpisujac "uszczelniacze zaworowe"
znajdziesz wszystko.......
dokładnie
mysle ze Twoj mechanik zapomnial jeszcze o pier¶cieniach tłokowych ktore pewnie tez sa juz do wymiany
bardzo dziekuje szukalem ale niewiedzialem jak wpisac
Mam podobna przypadlosc. Skonczylo sie na wymianie gumek ale to nie wszystko jesli sa luzy na zaworach. Byc moze jeszcze popychacze, pierscienie a sczegolnie olejowy. Mnie wymiana wszystkiego kosztowala jakies 850 zl. Niestety V16 to o polowe wiecej czesci w silniku. mam nadzieje ze to dobry mechanik. juz kiedys ktos mi gumki wymienial i skonczylo sie tak ze po 20 minutach jazdy bylo to samo co na poczatku bo prowadnice od zaworow byly za bardzo zuzyte i gumki tak czy siak sie wytrzepaly. Tak wiec radze uwazac gdzie dajesz auto bo gumki wymienia a efektu zadnego przy czym z 400-500 zl zaplacisz z wymiana oleju
Pozdrawiam