PDA

Zobacz pełną wersję : Do czego podpiąć się ze światełkiem??

wawrzyniaq
30-09-06, 10:52
czesc. chce zrobić światełko w schowku jednak podpiełem się pod zapalniczke i coś mi nie wyszlo - prosze o jakiekolwiek rady:)) może ktoś mi podpowie pod co najlepiej sie podpiąć

Lcfr
01-10-06, 09:52
pod oswieltenie zapalniczki

wawrzyniaq
01-10-06, 13:31
tak ale to dopiero po przekrecieniu kluczyka dziala a tak zeby dzialalo bez przekrecania??

Lcfr
01-10-06, 15:51
moze z aku?
moze z punktu gdzie masz zasilanie radia jak masz oddzielnie-czyli z pominieciem stacyjki...
poza tym ja bym nie kobinował... wystarczyłoby mi podswietlenie przy właczonych swiatłach...-sa właczone ponad połowe roku 24h a w innym czasie widac co w schowku...a jak nie widac to :) swiatła sa właczone...

szarmx
01-10-06, 16:50
siema.

ostatnio tez kombinowalem ze swiatlem i podlaczylem sie bezposrednio z aku, dodajac oczywiscie bezpiecznik 5V przed samym aku. nastepnie kabel przeciagnalem przez dziure taka z komory silnika do wnetrza. no i jak zrobisz tak ja ja dzialac ci bedzie bez przekrecania kluczka. oczywiscie domyslalem sie ze zamontujesz tez jakis "pstryczek" zeby nie swiecilo ci non-stop.

powodzenia i pozdro

Gruszka
01-10-06, 17:03
Podepnij pod oswietlenie popielniczki, tak jak jest w orginale a nie ciagniesz z zapalniczki i to jeszcze po kluczyku. Lampka w schowku bedzie Ci sie palic po wlaczeniu swiatel pozycyjnych. Po co sobie utrudniac?

musi13
21-11-06, 20:50
a gdzie jest podsiwetlenie zapalniczki????????? mam d15b2, hb 93r, i nic mi si enie swieci, znalazlem jakas wtyke w miejscu gdzie powinna byc regulacja swiatel, wlasciwie to sa dwie wtyki, szukam tez przelacznika do regulacji swiatel i lipa:( pomozcie troche swiezemu:) z gory dzieki

Lcfr
21-11-06, 20:56
w 5 genie popielniczka jest podswietlana....

napiecie tam "przychodzi" po włączeniu swiateł...

jak otworzysz i wyjmiesz polielniczke i dobrze zajrzysz do "wnetrza" dziury :x to zobaczysz zarówke... najlepiej jednakz demontowac cała konsolke....

wpinasz sie w tym miejscu i gra muzyka

(w niektórych civic nie ma podswietlenia popielniczki - BO JEST SPALONA ZARÓWKA - i ludzie nie wiedzą ze maja to podswietlenia - tak jak z podswietleniem przycisku awaryjnych swiateł....)

musi13
21-11-06, 21:02
kurcze..mam ta honde od 2 miesiecy i powoli odkrywam wiele rzeczy:) jutro popatrze na ta zapalniczke...a awaryjki tez mi nie swieca na stale..tylko jak wlacze..ale chyba tak ma byc. jeszcze jedno...nie wiesz do czego moze byc ta wtyka druga kolo regulacji wysokosci swiatel??? i nie wiesz kto by mial taki przelacznik?? bo chyba jakis rzeznik skladal moja honde i wiele rzeczy musze teraz sam robic. z gory wielkie dzieki za info!! pozdro

[ Dodano: Wto 21 Lis, 2006 ]
po drugie myslalem nad podsiwetleniem schowka..wystarczy umiescic 4 diody biale i zasilanie na stale, ale z zastosowaniem przycisku ktory laczy obwod po otwarciu schowka..jak zrobie to zamieszcze bo narazie siedzi to w mojej glowie:)

Lcfr
21-11-06, 21:06
nie wiesz do czego moze byc ta wtyka druga kolo regulacji wysokosci swiatel???

nie wiem o jaką Ci chodzi...

w moim podłokietniku jest przełacznik skaładajacy antene do połowy (np przy wyjezdzie z garazu) a w wiekszosci chyba zaslepka... nie bardzo wiem o co pytasz...

musi13
21-11-06, 21:09
tam gdzie masz przelacznik do regulacji swiatel..kolo recznego-masz przelacznik i zaslepke. ja mialem tylko zaslepke, odkrecilem oslone tunela i znalazlem dwie kostki do podlaczenia, wiem ze jedna to do regulacji wysokosci aswiatel przednich, bo w tym pstryczku jest wejscie na jedna tylko, a druga nie mam pojecia. w roczniku 93 jest elektryczna antena?? mam oryginalna ale sam ja sobie wyciagam hihihi..nie wiem pokombinuje z miernikiem al enarazie jest brzydka pogoda i nie mam jak..dlatego pytam do czego moze sluzyc ta druga kosc. narazie nie zawracam..pozdrawiam

Lcfr
21-11-06, 21:22
jedna kostka jest do regulacji wysokosci swiateł...
druga do kontrolki recznego...

a przelacznik do elektrycznej anteny jest w moim podłokietniku(zakupionym od innego auta)

musi13
22-11-06, 06:20
kontrolka recznego dziala bez zarzutu:) no nic, bede musial wgryzc sie z miernikiem i ewentualnie rozkopac i sprawdzic dokad biegna te kabelki.
jakby ktos mial ten przelacznik do swiatel to chetnie wezme:)
pozdro

tieesto
24-11-06, 16:18
no dobra ale to sie przecież bedzie świecić cały czas!?? lepiej sie podpiąć gdzieś na stałe i zakombinować jakiś taki rozłącznik z jakiegoś poldka ze bedzie sie zapalało i gasiło tylko przy otwieraniu, bo schowek nie jest za bardzo szczelny i bedzie to baaardzo głupio wyglądało, no albo jeszcze uproscic i załozyc włącznik i właczać tylko kiedy sie chce

musi13
24-11-06, 16:22
tam chyba zapomnialem dopisac..wlasnie czekam na diody i chce zrobic tak jak mowisz, czyli zastosuje taki wylacznik ktory dziala tak jak np. w lodowce czy w barku:) jak otwieram to sie wlacza:) mam juz plan hihi...ale nie wiem co z diodami, bo koles w sklepie zamowil, a teraz poczta strajkuje i nie chce kupowac na allegro..jak zrobie to pokaze fotki i krotki opisik:)
pozdro

[ Dodano: Pon 04 Gru, 2006 ]
witam!
juz zrobile podswietlenie w schowku:) nie wiem jak zapodac tutaj fotki, ale zalozylem konto na tenbicie i tutaj macie link do tych fotek (sa zalaczone ale czekam az moderator je zapoda):

http://honda.galeria.tenbit.pl

Pozwolilem sobie jeszcze zamiescic fotki podswietlenia wnetrza, wrzucilem na pleksie 15 diod na rezystorze i daje super biale swiatelko:)

Co do schowka, sa to po 2 diody na mylm kawalku pleksy, polaczone do kabelka od radia (chodzilo mi zeby wpiac sie w jakis z "+" i akurat przy radiu byl jeden wolny, masa juz do metalowej szyny kolo schowka. Zzastosowalem wlacznik taki jak np. w lodowce. Moze nie jest to taka fachowa robota, bo robilem to troszke w pospiechu, ale dziala *****iscie i spelnia swoja funkcje:) Niestety dziala swiatelko po przekreceniu kluczyka na I. Ale cieszy mnie fakt ze dziala:)
pozdro
Ps, fotki nie zaciekawe ale to tylko robione w810i:)

[ Dodano: Pią 08 Gru, 2006 ]
witam ponownie..niestety tenbit to gowno i ni eda sie zamiescic swoich zdjec...al ejuz mam konto na fotosiku i podaje linki do fotek:

A wiec tu jest swiatlo wewnetrzne:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a6715e637fd309f7.html

oraz

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ec41d80e4b6b7a05.html

a tu jest podswietlenie schowka:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/13bbb2fc6ee4502f.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e91bc55ceab76562.html

oraz miejsce zamontowania wylacznika:)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3eeb5c6330a38171.html

Pozdro wszystkim:)