PDA

Zobacz pełną wersję : Gryzonie przegryzły przewody

bongo
29-09-06, 18:19
Witam!
Zeszlej jesieni jakies gryzonie wlazly mi pod maske i zzarly przewody wysokiego napiecia. Parkuje na dworze i podejrzewam, ze zwabilo je tam "ciepelko" silnika...
W tym roku chcialbym sie ustrzec przed podobnymi problemami i w zwiazku z tym prosilbym o rade - co i w jakiej formie zastosowac?

Piotrek Klag
29-09-06, 19:35
Witam!
Zeszlej jesieni jakies gryzonie wlazly mi pod maske i zzarly przewody wysokiego napiecia. Parkuje na dworze i podejrzewam, ze zwabilo je tam "ciepelko" silnika...
W tym roku chcialbym sie ustrzec przed podobnymi problemami i w zwiazku z tym prosilbym o rade - co i w jakiej formie zastosowac?
łapke na szczury na porywie zaworów - ewentulanie podłączenie pod prąd 220V całego silnika + alarm i czjnik ultradżwiekowe - jna miejscu szczura ja bym wydygał :D hahahha ;)))))

3dan
29-09-06, 23:17
:)wiatrowka i paczka srutow i czaisz w nocy na szkodnika:)
Ja tez juz kilka razy widzialem z balkonu jak jakies kuny czy cos wbiegaja pod samochod i siedzi tam sk.........w cholere tu tego biega w nocy,w samochodzie mojej dziewczyny to nawet podczepialy przewody musza byc do tego szkolone:):)

Raveland
30-09-06, 00:05
moj tatusiek sypal trutke na myszy czy szczury na silnik i gdzie tylko dalo rade :D
mialem podobny problem ale mi tylko ponadgryzywaly...naszczescie

a tak na serio to zroob bude dla kota pod maska :P