Zobacz pełną wersję : Szybkie pytanie..
Czy maglownica ze wspomaganiem z 5 gena HB/QP pasuje do 6 gena HB? Jeżeli tak to jak z resztą rzeczy typu, wężyki, pompa itp...
shantillas
24-05-10, 11:54
Teamt byl juz poruszany i z tego co wiem to z 6gen pasuje do 5gena, takze na odwrot tez powinno byc ok.
Tresc tamtego tematu.
Odkopię ten temat i sam sobie odpowiem
Maglownica z VI gen pasuje do V gen - rożni się krzyżakiem kolumny kierowniczej. Końcówki przewodów ciśnieniowych mają identyczne rozmiary "zasilający" maglownicę jest na klucz 14, "odpływ" jest na klucz 17. jeżeli ktoś posiada w V genie chłodnicę płynu wspomagania nie musi jej wcale demontować ale jest konieczność "zaślepienia" najcieńszego wężyka ponieważ w układzie wspomagania z chłodzeniem zbiorniczek wyrównawczy posiada 3 króćce natomiast bez chłodzenia 2 króćce. Reszta pasuje plug@play.
Mam nadzieję, że komuś się przydadzą te informacje.
pozdr
no i git tez mam do wymiany maglownice i zastanawialem sie nad kupnem od VI gena bo moze byc mniej wytluczona... krzyżak kupowaleś też od VI gena?? i czy siada na starą kolumne kierowniczą bez problemu??
kupiłem magiel od VI gena ale już był z krzyżakiem i porównywałem mój stary krzyżak to jeżeli chodzi o stronę kolumny to V i VI gen mają identyczną średnicę ale właśnie różni się średnica w same maglownicy.
pozdr