PDA

Zobacz pełną wersję : nie otwiera sie bagaznik, jaka przyczyna

Engazung
23-05-10, 17:14
Witam.
Honda Civic VII 3door 2001
Zablokowal mi sie bagaznik, nie moglem go otworzyc ani z centralnego zamka ani z kluczyka, znalazlem na forum jak sie dostac do niego ( pod klapa jest zaslepka) i tam przesunalem dzwignie i bagaznik otwarty :).

Zamknalem klape i moglem ponownie otworzyc ale gdy tylko zamknalem na centralny zamek lub kluczykiem ponownie sie zablokowal hmm. Co robic co moze byc przyczyna silnik, a moze jest jakis bezpiecznik od tego

Prosze o porade

urlejn
24-05-10, 00:22
prawdopodobnie nie obija Ci klamka bagażnika, po prostu linka nie chodzi płynnie, zdejmij osłony klapy bagażnika od środka i zobaczysz tam mechanizm zamka czasami wystarczy nasmarować linkę od klamki bagażnika, u mnie zacinała się właśnie taka linka w miejscu gdzie była na niej osłona.

Engazung
24-05-10, 12:02
Zajrze tam dzis i zobacze co da sie zrobic
Dzieki

bedozet82
29-04-12, 20:25
Witam.
( pod klapa jest zaslepka) i tam przesunalem dzwignie i bagaznik otwarty :).

Gdzie dokładniej jest ta zaślepka? Jakieś zdjęcie?

bolo
16-03-14, 18:16
Mam ten sam problem, czy może ktoś powiedzieć w którym dokładnie miejscu pod klapą jest ta zaślepka??

dacula
16-03-14, 19:53
Jest to okrągła zaślepka nad zamkiem, nie da się nie zauważyć. Oczywiście jest od wewnątrz bagażnika a więc żeby się do niej dostać trzeba rozłożyć tylne fotele :)

piotrlyszcz
16-03-14, 21:34
ważne jest odpowiednie ułożenie linki pod zaślepką bagażnika....jak będzie ułożona źle będzie problem z otwarciem

LeszekCIVIC
17-03-14, 08:15
mi sie woda tam wlewala z szyby , uszczelnilem i jest ok.. warto by bylo tam od tej gornej obudowy wazeliny nawalic :)

bolo
17-03-14, 17:00
U mnie nie ma tej zaślepki od wewnatrz, jedynie z boku po obu stronach ale to jest dostęp do świateł tylnych.Ah i jak to otworzyć?Pomoże ktoś?
Jest to okrągła zaślepka nad zamkiem, nie da się nie zauważyć. Oczywiście jest od wewnątrz bagażnika a więc żeby się do niej dostać trzeba rozłożyć tylne fotele :)

bolo
20-03-14, 17:11
Wie ktoś może z was jak zdjąć te osłony wewnątrz bagażnika? Od której zacząć? Dzisiaj próbowałem to zrobić i pękła jedna osłona;/ . Boje się że z kolejnymi zrobię to samo.

genior
20-03-14, 20:34
chłopie zaślepka jest w klapie
malutka okrągła,
Ty chyba coś innego rozbierasz

http://tablica.pl/oferta/honda-civic-type-r-klapa-tyl-hb-01-06-kpl-CID5-ID45ldT.html

bolo
20-03-14, 20:42
Próbuje rozebrać osłone wewnątrz klapy tak jak na tym zdjęciu.I tutaj na środku widzę zaślepkę, ja niestety tej zaślepki nie mam.
chłopie zaślepka jest w klapie
malutka okrągła,
Ty chyba coś innego rozbierasz

http://tablica.pl/oferta/honda-civic-type-r-klapa-tyl-hb-01-06-kpl-CID5-ID45ldT.html

genior
20-03-14, 20:49
jesteś pewien? bo przy zamkniętej klapie to nie wiem czy jest opcja te plastiki pościągać

bolo
20-03-14, 20:53
Taa jestem pewien na 100%. Dzisiaj próbowalem to sciągnąć i nie udało mi się , strzelił mi jeden plastik z boku;/

franko
21-04-14, 13:32
Witam, mam również problem z klapą bo się nie otwiera, a nie mam tej okrągłej zaślepki, czy ktoś ma jakiś sposób na otwarcie bagażnika, czy może sobie ten otwór wywiercić skoro go nie mam, robił już ktoś coś takiego ???