Zobacz pełną wersję : niedziałająca dmuchawa 5g
zakładałem elektrykę lusterek w moim ej2.. fakt nie miałem ori wiązek, więc przy podłączeniu lusterek prawdopodobnie zmieszały mi się kabelki.. i od tego czasu nie działa ani dmuchawa ani lusterka.. dodam że wszystkie znane mi bezpieczniki sprawdziłem i są dobre.. ? co mam jeszcze sprawdzić, bo siedziałem 2 godziny i nic nie wymyśliłem.. miał ktoś taki problem? acha i dodam, że nie świeci się także panel nawiewu.. tzn guziczki.. bo podświetlenie nie mam jak sprawdzić bo widno jest.. ma ktoś jakiś pomysł?
nikt nie wie co to może być? podświetlenie nawiewu jest, tylko nie działa zasilanie dmuchawy, zauważyłem też że nie działa lampka podsufitki...
dmuchawa i lampa podsufitki sa na jednym bezpieczniku, to na 99% własnie to, jest od chyba gdzies pod kierownica, znajdz go i nawet jak wyglada dobrze to podmeń.
wymieniłem go.. lampka się zapaliła, jednak dmuchawa dalej nie działa.. wszystkie bezpieczniki które mogłyby za to odpowiadać wymieniłem na nowe.. oprócz tych 'dziwnych' pod maską co są.. pod maską te takie czarne też mogą być odpowiedzialne za to właśnie?
sprawdziłem dosłownie KAZDY bezpiecznik miernikiem.. i wszystkie działają i są na właściwych miejscach.. a dmuchawa dalej nie działa.. ma ktoś jakiś pomysł czy oddawać do elektryka albo samemu rozbierać pół deski?
ma ktoś jakiś jeszcze pomysł? elektryka lusterek nie działa.. nie ma w nim napięcia, a odkryłem że kable od ich sterownika nawet nie idą do bezpieczników.. :| gdzie idą te kable? coś moge jeszcze sprawdzić czy tylko elektryk?
Za konsolą środkowa masz szerszą szarą kostkę którą wpinasz żeby działał nawiew itp...jest też druga taka sama kostka....na jednej działa nawiew na drugiej nie...zobacz czy nie pomyliłeś tam czegoś jakimś cudem...
dokladnie jak prawi CroX, sprawdz ta kostke, u mnie niby byla wpieta ale nie byla;p
okazało się że jarało bezpiecznik.. kabel był przetarty koło nagrzewnicy.. bo ktoś jak zdejmował klimę to nie umocował kostek.. ;\ teraz wszystko ok. nawiew działa nie pali bezpiecznika ;)