Zobacz pełną wersję : felgi alu...
Witajcie!
W faq nie znalazłem więc zapytam Was żeby sie upewnić, w civicu 5d (anglik) średnica piasty to 56,1? angole nie zrobili żadnych udziwnień?
I pytanie drugie: czy alu felgi mogę przykręcić nakrętkami od stalówek czy trzeba kupić specjalne?
Pozdrawiam!
hmmm...co za pytanie.....
możesz sobei przykręcić jakimi tylko chcesz...ale ospobiście kupil bym inny zestaw śrubek takie które beda bardziej pasowały do alu.....
Jak kupujesz nowe felgi to dostajesz sruby.
U mnie srednica piasty 64,1 ale ja mam 1.8VTI
hmmm...co za pytanie.....
możesz sobei przykręcić jakimi tylko chcesz...ale ospobiście kupil bym inny zestaw śrubek takie które beda bardziej pasowały do alu.....\
pytanie normalne jak każde inne, w poprzednim samochodzie musiałem kupić do felg specjalne śruby do alu, więc pytam jak jest w hondzie bo nie wiem.
możesz sobei przykręcić jakimi tylko chcesz
Nie do konca bo u mnie sruby od stalowek nie pasuja do alufelg
hmm to trochę zgłupiałem, ponieważ wczoraj przymierzałem alufelgi i wydaje mi sie że pasowało, ale pewnosci niemam. Chyba dla świętego spokoju kupię nowe nakrętki.
Nie no nie do konca,zalezy od felgi i nakretki :) Moze pasowac ale nie musi :)
z tego co sie orietuje to do alumów sa specjalne sróby z wieksza powierzchnia sróby przylegajaca do felgi,
co za róznica, czy alumy, czy stalówki, wazne jak jest uksztaltowana powierzchnia wokól otworu. Jedne nakretki sa plaskie, inne stozkowe, jedne o wiekszej powierzcni, inne jeszcze o mniejszej itd :-)
Jak nie bylo w komplecie, musisz podpasowac pod felge, na oko :D
co za róznica, czy alumy, czy stalówki, wazne jak jest uksztaltowana powierzchnia wokól otworu. Jedne nakretki sa plaskie, inne stozkowe, jedne o wiekszej powierzcni, inne jeszcze o mniejszej itd :-)
Jak nie bylo w komplecie, musisz podpasowac pod felge, na oko :D
te co teraz mam są stożkowe, zrobie chyba jeszcze jedną przymiarke i wybadam temat :smile:
A ja słyszałem że nakrętki od stalówek mogą zniszczyć alufelgi, ja tak robię i nie widze znizczeń:D
bo może ted od stalowych miałeś z takim plastykiem który przytrzymuje kołpak i dlatego nie pasowały....
w mojej wczesniejszej hani miałem jeden komplet srubek i pasowaly do alu jaki stalowych
kup sobie za 50 zl komplet ladnych nakretek i bedzie cacy
Moim zdaniem z reguly zawsze inne sa do stalowek i alu felg nakretki.
Niewiem dlaczego wszyscy piszecie o srubach, ja mam nakretki ;).
Pozatym nakretki chyba maja wlasnie inny kat stozka...
jechać po nie do hondy czy może można gdzieś w dobrej cenie zanabyć?
bydlejaki sklep z alufelgami.
jechać po nie do hondy czy może można gdzieś w dobrej cenie zanabyć?
Do Hondy to nawet nie zajeżdzaj bo sie zdziwisz mocno ich cenami. Kiedyś pytałem sie ile chcą za nakrętke do felgi stlowej to krzykneli 90zł .za jedną sztuke. ehhe
bo może ted od stalowych miałeś z takim plastykiem który przytrzymuje kołpak i dlatego nie pasowały....
w mojej wczesniejszej hani miałem jeden komplet srubek i pasowaly do alu jaki stalowych
To zalezy od ksztaltu nakretki. Nakretki od stalowek nie dociskaja alufelgi tak jak powinny
może i od nakrętek też ale i od samej felgi u mnie pasowało elegancko...
jakie wszyscy pisza sruby ?
jakos jak czytam to nie kazdy :?
jak kupujesz nowy komplet to dostajesz wsio do konkretnego auta..
jak uzywki to sprobuj z seryjnymi nakretkami, jak nie to zestaw u magikow od alu, a jesli chodzi o pierscienie to albo wsklepie albo u znajomego tokarza..
pzdr
jak kupujesz nowy komplet to dostajesz wsio do konkretnego auta..
jak uzywki to sprobuj z seryjnymi nakretkami, jak nie to zestaw u magikow od alu, a jesli chodzi o pierscienie to albo wsklepie albo u znajomego tokarza..
pzdr
felgi już założone, pierścienie dorobione z metalu a nakrętki kupiłem nowe, potrzebne były stożkowe a te oryginalne, do stalówek były sferyczne - czyli stożek wybrzuszony, przykręcić się dało, ale to byłaby raczej prowizorka.
no to teraz dawaj fotki :)
pzdr