Zobacz pełną wersję : EK4 dziwne buczenie & trzeszczace plastiki
w zimie glownie wystepowalo u mnie dziwne zjawisko przy cofaniu autem cos strasznie buczy jakby przy tylnych hamulcach zdarzalo sie to tylko przy cofaniu a po zimie to juz jak silnik nie byl zagrzany itp to tak samo dopiero jak troche sie zagrzeje to juz tego nie ma, wie ktos co to moze byc?
2 problem strasznie mi zaczely trzeszczec plastiki z tylu ktos ma na to jakis sposob?
jak tematy byly to sory ale nie znalazlem...
skolopendra
21-05-10, 07:54
os strasznie buczy jakby przy tylnych hamulcach zdarzalo sie to tylko przy cofaniu a po zimie to juz jak silnik nie byl zagrzany itp to tak samo dopiero jak troche sie zagrzeje to juz tego nie ma, wie ktos co to moze byc?
więc pasuje odkręcić koła ii zobaczyć co sie dzieje
więc pasuje odkręcić koła ii zobaczyć co sie dzieje
chciałem najpierw zapytac bo moze ktos juz mial podobny problem:P i wiedzialbym czemu sie dokladniej przyjzec:P
Plastikami sie nie przejmuj, ja caly srodek rozdzieralem i chcialem dojsc do porozumienia miedzy Japońskim plastikiem a Polskimi drogami... Spedzialem 3 dni w garazu w rozebranym samochodzie. Wszystko bylo dobrze przez tydzien, potem dlaej skrzypi, jojczy i piszczy... Walka z wiatrakami.
Olej trzeszczenie plastikow, ja mialem kiedys podobnie z tym buczeniem przy cofaniu - sprawdz dokladnie z tylu tarcze i klocki - u mnie jeden kolcek byl jakis syfny, wymienilem obie strony i bylo ok, tak wiec radzilbym sie przyjrzec z tylu hamulcom
Olej trzeszczenie plastikow, ja mialem kiedys podobnie z tym buczeniem przy cofaniu - sprawdz dokladnie z tylu tarcze i klocki - u mnie jeden kolcek byl jakis syfny, wymienilem obie strony i bylo ok, tak wiec radzilbym sie przyjrzec z tylu hamulcom
no u mnie wlasnie musza isc do wymiany klocki napewno a tarcze tez zamierzam zmienic, ale to po wyplacie dopiero:P
olej trzeszczenie plastikow chodzi Ci zeby nasmarowac je od srodka ?
slyszalem ze od tuby mocnej moga tez sie poluzowac plastiki i przez to trzeszcza
olej trzeszczenie plastikow chodzi Ci zeby nasmarowac je od srodka ?
Tak ale tylko kujawskim, bo od słonecznikowego podobno skrzeczy jeszcze bardziej.
Sorry nie mogłem się powstrzymać:D
Jak bardzo skrzeczy to załóż rozpórkę, ludzie piszą że to pomaga na plastiki.