Zobacz pełną wersję : sygnalizacja otwartej klapy bagażnika
Bardzo proszę o pomoc .
Zamierzam założyć alarm w Civie VI gen. 5 drzwi ,99r.
Nie wiem gdzie się wpiąć aby była sygnalizacja otwarcia klapy bagażnika.
Jest co prawda kontrolka sygnalizacyjna ale nie wiem w jaki sposób dostaje ona sygnał ?
Przy klapie nie doszukałem się żadnej krańcówki ?
Może ktoś wie gdzie odszukać kabelek odpowiedzialny za sygnalizację ( kolor ) ?
Byłbym niezmiernie wdzięczny.
kontrolka dostaje masę, a kabla szukaj w progu od kierowcy
A krańcówka najprawdopodobniej przy zamku w tylnej klapie i tam znajdziesz kolor kabla
Sęk w tym że przy zamku nie znalazłem żadnej krańcówki a tym bardziej kabla ,może trzeba zdemontować jakieś plastykowe osłony ??
Sęk w tym że przy zamku nie znalazłem żadnej krańcówki a tym bardziej kabla ,może trzeba zdemontować jakieś plastykowe osłony ??
krańcówka powinna być gdzieś przy zamku, stamtąd masz też zapalanie lampki w środku bagażnika
Przy zamku w klapie, trzeba rozebrać plastiki u mnie np.
Niestety poległem , nie udało mi się odszukać kabelka od tylnej klapy.
W jednej z kostek zlokalizowałem kabelek od drzwi kierowcy oraz osobny kabelek od pozostałych drzwi.Jeszcze raz proszę o pomoc , może ktoś ma schemat elektryczny instalacji w samochodzie i mógłby mi podać kolor poszukiwanego przewodu , ułatwiło by mi to sprawę.Wiem że można to zobaczyć przy zamku klapy ale trzeba zdemontować plastiki a wydaje mi się że są one montowane na jednorazowych zaczepach(tzn. trzeba wymienić kołeczki).