Zobacz pełną wersję : Spiringi pytanie :)
witam :) znalazlem taki komplet
komplet amortyzatorów sportowych bardzo dobrej firmy KONI SPORT żółte, oraz 4 sprężyny obniżające (- 40mm) niebieskie też firmy KONI do Hondy Civic VI 5d, pasują do aut z lat od 1995 do 2000
i teraz pytanie :) czy to podejdzie do mojego 6gen 3D? calosc lub same spiringi chociaz? :> jest ktos w stanie mi powiedziec :P
mowa o budzie mc , z caloscia moze byc cienko
patryk ale same spiringi nie powinny robic problemu prawda? :) powinny podejsc bezproblemu?! :> a co do amortyzatorow to pewnie problem z przodem z widelkami? tak?
Inny ciężar auta, inna charakterystyka zawieszenia. Pchasz się na własne ryzyko, zawieszenie to nie podłokietnik, złe zachowanie w sytuacji krytycznej może kosztować życie.
chudypiter
23-05-10, 10:29
Wg katalogów seryjna sprężyna na przód jest taka sam jak w EJ9, tylne są chyba trochę wyższe w 5d.
Są wyższe, a co z parametrami ich pracy ? Wysokość to nie jedyny i najważniejszy parametr.
Ja osobiście nie chciałbym się przekonać że "coś jest nie tak" w trakcie awaryjnego hamowania na łuku.
chudypiter
23-05-10, 22:15
Obniżające np Eibach są przeznaczone zarówno do silnika 90 konnego, jak również 160 konnego, więc nie ma co robić tragedii ( nie wkłada sprężyn z vw:D )
Ja bym się nie bawił w coś takiego. Dedykowane, to dedykowane. Przód springi może będzie ok, tył na 100% nie. Wiem na pewno, że tył z MB nie podchodzi do coupe EJ6/8.
czyli niema co sie bawic :/ bo kles mi napewno nie sprzeda mi przodnich spiringow ;/ czyli musi pisac ze spiringi i amory do ej/ek inaczej nie ma sobie coglowy zawracac :P
EDIT:
a co oprocz koni sport polecacie do ej9? jakie dobre zawieszenie co z czym zeby sie dobrze trzymalo po zakretach?