Zobacz pełną wersję : 5d a 3D type S
Witam... nie wiedzialem w sumie w ktorym miejscu na forum moge zadac owe pytanie wiec zdecydowalem tutaj.. Chcialem sie dowiedziec jaka jest roznica pomiedzy Civiciem 8gen 5d a 3d type S
Glowna to ilosc drzwi. Poza tym jest troche inna stylizacja. Mechanicznie oba modele sa identyczne.
w Type S chyba jest trochę inaczej zestopniowane zawieszenie ale nie dam sobie nic uciąć
w Type S chyba jest trochę inaczej zestopniowane zawieszenie ale nie dam sobie nic uciąć
a mi się wydawało przy oględzinach specyfikacji, że lekko inny rozstaw kół jest... w sensie tylne są deczko szerzej w TypeS niż w 5D - już wiem - o całe 20 mm.
Type S ma "mniej komfortowe" zawieszenie :)
jezdzilem seria type s i seria 5d wersja sport-wg mnie 5d sport jest twardsze od type s .oba auta były na kołach 17stkach
Kiedyś gdzieś na civinfo była bardzo ciekawa lista różnic pomiędzy 5d a type S. Zawieszenie jest to samo ale np sprężyny wd katalogu już nie (5d 1.8 : 51401-SMG-E15 Type S 1.8 : 51401-SMR-E01) Na pewno sztywniej zestrojony jest układ kierowniczy i szerszy rozstaw kół z tyłu.