PDA

Zobacz pełną wersję : D14a2 przygasa...

Diups
25-09-06, 20:00
Sprawa wyglada tak ze autko jezdzi normalnei i wszystko ok.
Od momentu kiedy wycialem srodkowy dzieja sie jakies jaja i nie wiem co to
Otoz gdy jade i np zatrzymam sie na swiatlach i mam auto na biegu i na sprzegle... albo na luzie,
to skacza obroty tak mniej wiecej od 0,5tys (ze auto praktycznie juz gasnie - raz na czas zgasnie) do 1tys obr.... i sobie to skacze gora dol gora dol...
wie ktos czego to moze byc wina ? bo normalnie juz nie moge ... strasznie sie wtedy telepia pedaly i dzwignia zmiany biegow... no bo auto jakby gasnie .. i znow wchodzi na obroty i tak w kolko ;/ czego to wina ?

HELP !!

PS: swoja droga to dzis jakis mega pechowy dzien.. ktos zawracal i mi ****al z tylu lekko i przygial klape i ze zderzaka odprysnal lakier... no i rano schodze auto otwarte szyba (byly oklejone folia wiec lezala w 2 kawalkach) wybita i radia nie ma :( tak wiec od dzis nie ma w aucie zadnego audio (wyjalem suba, wzmacniacz, 6/9 i cala polke... ) i zdjalem folie z wszystkich szyb zeby bylo widac ze jednak nie ma juz tego czego nie zdazyli wziasc :/ a to wszystko pod klatka :(

Gruszka
25-09-06, 22:16
Wspolczuje tych zlych przygod. Wiem cos o tym, stracilem juz trzy radyjka. Choc szyby nigdy. Teraz wyjmuje i mam spokoj.

Co do tego problemu z obrotami, to mi w takim przypadku kiedys pomoglo czyszczenie krokowego i regulacja obrotow srubka. Ale piszesz, ze wyciales srodkowy (tylko po co?), wiec chyba Honda nie polubila tego nowego wydechu i mysle, ze wstawienie go spowrotem bedzie najlepszym rozwiazaniem.

Pozdrawiam,
Tomek

PS. Dobrze zrobiles, ze zdjales te folie. Nie pasowaly do Tego ladnego autka (wg mnie oczywiscie) :)

Diups
25-09-06, 22:32
Co do tego problemu z obrotami, to mi w takim przypadku kiedys pomoglo czyszczenie krokowego i regulacja obrotow srubka. Ale piszesz, ze wyciales srodkowy (tylko po co?), wiec chyba Honda nie polubila tego nowego wydechu i mysle, ze wstawienie go spowrotem bedzie najlepszym rozwiazaniem.
A miales tak samo? Wycialem srodkowy i przez jakis czas bylo spoko... moze zle to ujalem ze to polaczylem... ale dopiero po ok 2 tygodniach od wyciecia sie tak porobilo... A wycialem bo sie zawiesilem na srodkowym (zawsze zawadzalem) ale tym razem przesunalem caly wydech az do kolektora.. i prostowanie tego bylo drozsze niz wyciecie srodkowego i wspawanie rury... Ulter teraz chodzi duzo glosniej ale znosnie... zreszta sie przyzwyczailem
Ile kosztowalo Cie czyszczenie krokowego i regulacja obrotow ?
a jak to robiles sam to jak i gdzie i co :D bo ja zielony jestem az wstyd :(

PS. Dobrze zrobiles, ze zdjales te folie. Nie pasowaly do Tego ladnego autka (wg mnie oczywiscie) n

powiem Cie ze o wiele lepiej mi sie teraz jezdzi bo juz nie mam nocy w aucie w dzien... a w nocy to jakbym siedzial w ciemnym pokoju.. musialem sie nauczyc tak cofac itd.. a teraz jest ladnie i powiem Ci ze przy moim kolorze chyba ladniej jest bez ciemnych szyb :) cholernie mi sie puki co podoba :)

Furious
25-09-06, 22:38
widocznie to nie ma związku z wycięciem kata.
Fura dostaje zapewne za mało powietrza (brudna przepustnica z silniczkiem krokowym), jak ma za mało to zawór ICV (silniczek krokowy) sie otwiera, dostaje wiecej powietrza to go zamyka (bo jest rozgrzany) ale wtedy znowu ma za malo powietrza itp...
Wyczysc przepustnice, silniczek, wyreguluj wolne obroty, reset i bedzie OK
ogolnie to - OPCJA SZUKAJ

Diups
25-09-06, 22:51
Dzieki Furious... ale kata mam dalej z tego co wiem.. tylko puszki srodkowego sie pozbylem

Furious
25-09-06, 22:53
ale kata mam dalej z tego co wiem.. tylko puszki srodkowego sie pozbylem
bez sensu... no ale mniejsza z tym :) to nie ma związku

Gruszka
25-09-06, 22:56
Marek, Furious dobrze mowi. Niezbedne informacje znajdziesz w dziale Teksty. Przepustnice i silnik krokowy wyczyscisz sam :)

Diups
26-09-06, 11:22
bez sensu... no ale mniejsza z tym n to nie ma związku

wiem ze bez sensu ale nie moglem juz zniesc tego ze na kazdym progu zwalniajacym sie wieszalem... (murowanym)

EDIT:

jeszcze jedno pytanie - czym wyczyscic przepustnice ?

wzhonda
26-09-06, 11:45
A ja mam zamiast srodkowego strumiennice i auto jest idealne, zadnych problemów !! PZDRO :]

Furious
26-09-06, 18:10
czym wyczyscic przepustnice
czymkolwiek... szmatą, wacikiem do ucha, benzyna ekstrakcyjna... czymkolwiek...

Konrad84
19-11-06, 11:32
Też miałem falujące obroty, miałem zamiar przeczyścić krokowy, ale najpierw pojechałem wymienić rozrząd do ASO. Po wymianie paska i napinaczy falowanie ustało. Czyżby miało to coś wspólnego ze starym paskiem?
Troche to psuje optymistyczną wersję brudnego krokowego.

Civic '99
19-11-06, 12:12
albo w aso wyczyscili ci tez przepustnice i dlatego obroty nie falują bo nie wierzez ze sam rozrzad mial cos z tym wspolnego

Konrad84
19-11-06, 12:34
W ASO za friko? to by była ciekawostka przyrodnicza :)

Chociaż jak to przemyślałem, to może i tak, może mieli jakiegoś praktykanta i dali mu robotę bo przeczyścili i nasmarowali zaciski za darmo.