PDA

Zobacz pełną wersję : spręzyny Eibach

Nevada
08-09-04, 14:51
Czy jest sens wrzucić Eibachy Pro kit (te podstawowe) -30mm bodajże, do czerwonych amorków Koni (to jest chyba taki seryjny)? O ile szybciej powiedzą papa z krótszą sprężyną?

Na stronce Eibacha piszą że można do OEMów montować i że poczuje sport road performance :o

Jak jeździłem CRką na tych sprężynach to wcale nie czuje sie że jest twardziej niż normalnie.

CMQ
10-09-04, 14:59
Cześć.

Miałem te springi w 5G 3D, z seryjnymi amorkami KYB. Adi, obecny właściciel jedzi na tym zestawie do dziś ,a minęly dobre 3 lata od założenia. Przed założeniem takiego zestawu konsultowałem się między innymi z Igmarem. Co do twardości tych sprężyn, to jest faktycznie umiarkowana.

badyl
10-09-04, 23:36
Ja mam chyba te sprezyny z seryjnymi amorami i nie jestem zbyt hepi,jak popada to słychac jakies sprzelanie a poza tym klepia.Musiałem nawijac kondona na nie.

Grzesio
20-09-04, 11:57
Dołączę się do tematu sprężyn z pytaniem której firmy polecilibyście założyć sprężyny OMP RACING czy Eibach z małym obniżeniem -30, co wyróżnia jedne od drugich?

MartinS
20-09-04, 21:59
Ja mam chyba te sprezyny z seryjnymi amorami i nie jestem zbyt hepi,jak popada to słychac jakies sprzelanie a poza tym klepia.Musiałem nawijac kondona na nie.

eeee....tam a u mnie jest też taki zestaw i nic nie klepie...........

JAPAN
13-10-04, 00:49
Ja też mam Eibachy Pro kit i nic mi nie klepie.Jestem zadowolony,choć czasami chciałbym większą glebe

Pati
13-10-04, 22:14
omp sprawdza sie w lekkim aucie. o ile amory dla omp robi koni, to sprezyny sami zwijają. wolałbym eibachy.
czerwone koni to albo seria, albo wersja classic (nie pamietam, nie mam katalogu pod reka). lepiej zapodać żółte.

Bero
13-10-04, 22:48
ja zalozylem eibachy -35mm i amory padly po 4 tysiach... tylko ze mialy juz konkretny przebieg

lukiasz
14-10-04, 02:26
a ja jestem ciekaw jak to jest:
na serii jak wsiadaja 4 osoby to auto lezy na glebie
na vogtlandach prawie roznicy nie bylo ale twarde byly
a jak jest na eibachu?

moze sie juz sam przekonam ale na razie wy moze powiecie

MartinS
14-10-04, 18:30
u mie w sedanie na seryjnych amorkach i sprężynach eibacha jak jechałem we cztery osoby nad morze z bagarzami to pare razy przytarłem całością po asfalcie (będąć w koleinach), ale jak tylko we cztery osoby jade to luzik.....chyba jest lepiej niż na serii....to moje zdanie