PDA

Zobacz pełną wersję : Oprawa na Xenon do VGen HTB

woodie
24-09-06, 23:35
Pytanie - czytając forum można dowiedzieć się, że do montażu xenonów przydać się mogą:
- Spryskiwacze
- Układ samopoziomujący
- Przyzwoite soczewki
- Raczej przezroczyste klosze.
Pytania:
1. Czy istnieje możliwość podpasowania lamp z xenonami z innych aut, aby nie wymagało to zbyt dużej rzeźby i nie psuło wyglądu civica?
2. Jeśli pkt 1. niewykonalny jak to wszystko dobrać? Zwłaszcza przezroczysty klosz. Czy ktoś montował taki zestaw, z jakim skutkiem? Czy rozwiązanie jest trwałe i czy znacznie poprawia widoczność?
Xenony ( a ściśle bixenon) rozważam, jako, że często jeżdżę nocami w trasy.
Jakie są ewentualne koszty przeróbek?

mighty
25-09-06, 11:58
przezroczysty klosz mozesz zdobyc kupując lampy soczewkowe do civica, albo te inne z gładkim kloszem, wstawiasz wtedy xenon od jakiegos auta, chyba sie tak da.

michu_gno
25-09-06, 22:01
tez sobie mysle o ksenonach i mam inne pytanko, bo mi bardziej podobalo by sie wlozenie soczewki w klosz i pomalowanie srodka na czarno niz bawic sie tymi lampami za 8 stowek ktore i tak sa do bani, jednak zastanawiam sie czy po pierwsze jestem to wstanie jakos przymocowac, choc to pol biedy, troche blaszek, srob i zywicy :) ale jak pozniej wykonac maskownice by to wszystko przykryc no i zeby wygladalo jakos? Czy mozna dostac gdzies do soczewek takie kolnierze ktore zaslonia zewnetrzna czesc soczewki?