PDA

Zobacz pełną wersję : montaz grill type-r

GeFFeR
17-05-10, 15:48
Wlasnie przyszedl do mnie Grill typer do civica VI 3d hb przed liftem z 3stop ( z forum ) no i mam lipe z montazem ... te chaczyki na dole nie chca mi wejsc w szczeline w zderzaku ( wlasciwie tylko jeden boczny wchodzi, a 2 sa ponad szczelina i za chiny nie chca wejsc nizej ), wogle porownywalem z oemowym to tam kat nachylenia tych chaczykow jest troszke inny i bez problemu elegancko pasi ... mial ktos taki problem w tych grillach ?? moze nagrzac plastik i pozniej go wygiac jakos ??

nyndz
17-05-10, 17:44
mam ten sam problem. kupilem tu na forum tyle ze uzywke i nie wchdozi w gorne zaczepy bo grill jest jakby prosty a nie lekko wygiety. tez mysle nad nagrzaniem i dopasowaniem, ale poki co jeszcze nie probowalem.

WhIsTlEr
17-05-10, 18:40
ja urwalem te nie potrzebne i sie trzyma.pasuje:D

GeFFeR
17-05-10, 18:52
hehe :D tylko wlasne u mnie bez tych chaczykow tak lekko odstaje z prawej strony dlatego poki co proboje rozwiazac motyw :D wlasnie nie wiem czy jak podgrzeje te chaczyki to czy sie nie zje*!@ :) poczekam moze ktos doradzi co wykminic

Witoszcz
17-05-10, 19:32
no chyba nikt nowego nic nie wymysli jak podgrzanie i dopasowanie

januwek
17-05-10, 19:50
wywierć otwory pod grila:D

poziomski
19-05-10, 00:27
osobiście miałem skręcać grill'a z błotnikiem na jakąś śrubkę, ale dostałem podpowiedź jak to zrobić i działa tak jak powinno.
Wkładasz rękę w zderzak (przez otwory wentylacyjne, jak zwał tak zwał), wypychasz górną część zderzaka i drugą ręką zakładasz grill (najpierw ząbki w szczelinę, później górę grill'a na auto i skręcasz). U mnie zadziałało, bez taśmex-tuningu :D

wisnia8686
19-05-10, 02:32
szczerze to nie wiem co za szit kupiliscie ja kupiłem od uzytkownika fenix i gril pasował idealnie to mało powiedziane :)

woPo
19-05-10, 22:47
Też kupiłem od fenixa, grill do polifta i wszystko ładnie spasowało ;)

poziomski
20-05-10, 10:22
ech...
ja kupilem od jarusneta i grill jest idealnie spasowany jak na wyrób podobny do oryginału. Założenie go na auto trwa 10 sek u mnie i nie mam z tym zabawy (jak to wydaje się z opisu). Możliwe, że zderzak jest już lipny i jego góra opadła i dlatego trzeba stosować taki zabieg. Ogólnie jest git :D