Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Audio do ep3

tobi
23-09-06, 21:45
Witam
Dysponuje hondą civic type r ep3. I pryszła pora na zmiane seryjnego nagłosienia (6 głosników) Dysponuje kwotą 2000zł i posiadm 2 głosniki macaudio diamonds 20.3 ( średnica 20cm). I stąd moje pytanie jak byście racjionalnie wykorzystali te kwote na audio. Widział bym wzacniacz tube i jakiś zestaw na przód :roll: . Zdaje się na waszą wiedze. Przy czym dopuszczam mysł że boczki pewnie będą musiały być modyfikowane.

xavier84
24-09-06, 09:46
Ja to bym dał

Radyjko - pionnier alpine do 500 bo mają dobra regulację eq
Głośniki na przód jakiś dobry odseparowany zestawik do 500zł np Focal czy coś podobnego jak znajdziesz za dobra cene - wszystko masz na elektroda.pl
Wzmacniacz może być Carpower 604 za jakieś 420zł zasili ci przód i pod mostek zasili ci skrzynie suba (żadnej tuby - tuby grają do dupy :) ) najlepiej zbudować sobie coś samemu żeby wypełniło boczek w bagażniku, polecam bsw104 lub jak coś mocniejszego to bsw124, a jak jeszcze za mało to lanzar max12 tylko do tego to będzie trzeba osobnego wzmaka carpower 1502 w mostku. To jest koszt od 180zł-320zł

Reszte przeznacz na zbudowanie zabudowy. Możesz przyciąć troszke na wydatkach np. na przód i dać solidne wygłuszenie. Bo to naprawde robi różnice.

PS. 6 głośników ale jakich? Daj opis może nie bedzie trzeba ich zmieniać

Pozdr

tobi
24-09-06, 14:02
No wiec tak te 6 głosików co już są to są seryjne. Tą cene co napisałem to ma być przeznaczona tylko na głosniki i wzmacniacz. Radio to osobna bajka bo w sumie jeszcze nie wiem na co się skusić. Miałem kiedyś taki pomysł żeby kupis PS2 do tego falownik no i wtedy powiedzmy małym kosztem jest dvd w samochodzie. Z drugiej strony słyszłem że ponoć się da choć narazie nie wiem jak żeby podłączyć palmtopa pod radio. I wtedy można powiedzieć że się ma dvd + gps. W każdym razie to jeszcze jest to przemyślenia bo nie jestem pewnien co do jakośći z palmtopa. W każdym razie jak narazie to widzałem to toak że na przedni zestaw 500zł, za 700zł wzacnioacz 4 kanałowy, no 500zł głosnik basowy. Skrzynie prawdopodobnie będe próbował sam zrobić choć zobaczymy. Wiec może teraz troche bardziej przybliżyłem moją koncepcjie.

NFS
24-09-06, 16:55
a ja to widze tak:

przedni systemik:
DLS lub Rainbow(konkrety zaleza od grubosci portfela)

wzmacniacz:
carpower bedzie troche za słaby chyba zeby zmostkowac 604 i dac go na przody bo bez mostaka ma 60W w 4ohm a to troche mało jak na dobre głosniki przednie. lepiej jednak alpine lub cos z audisona. co do basu to bym go napedził carpowerem 1502.

bas:
JL12W3v2 i pozamiatane.

E57
24-09-06, 21:33
moim zdaniem Monacor Carpower nie bedzie sie nadawał.... te wzmacniacze mają dużą moc, jednak brakuje im "jakości dźwięku"... moze cos z u-Dimension Xetec albo Helix...