Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Rdza

pawelek
23-09-06, 14:50
Witam,

Na początek fotka (http://img130.imageshack.us/img130/8586/dsc00078ro6.jpg)

I teraz pytanie : Co można z tym zrobić żeby przez zimę rdza mnie nie zjadła ?

Dzida
23-09-06, 14:55
Wyskrob z grubsza rdze i chlaśnij hamerajtem...

pawelek
23-09-06, 15:01
W sumie niegłupie .....
Są jakieś inne rozwiązania ?

[ Dodano: Sob 23 Wrz, 2006 ]
Chodzi mi raczej o metody nie wymagające ingerencji lakiernika, lub blacharza tak
jak podał Dzida.
Chyba, że już jest zbyt późno .....

zolw84
25-09-06, 01:11
Najlepiej oczyścić to miejsce z rdzy póżniej lekko przetrzeć popierem wodnym i zabezpieczyć lakierem w spreju lub innym tylko żeby sól się nie dostawała, ale po zimie i tak coś z tym trzeba zrobić.

Aquarius
26-09-06, 16:28
Jest taki środek Korytanin..i ja bym oczyscił "ranę" z rdzy i przemalowal tym środkiem..to taki wodnity płyn który jakos tam sobie reaguje z rdza..bardzo tani i bardzo polecam..no a na to dalej jakis podklad chlorokauczukowy i w mieszalni dorobic setke lakieru i malutkim pedzelkiem wyprawka..jesli dobrze oczyscisz przez dluzszy czas bedzie oki. ja bym zrobil to jak najszybciej zeby wżerów nie było..

pawelek
26-09-06, 17:38
Jest taki środek Korytanin..i ja bym oczyscił "ranę" z rdzy i przemalowal tym środkiem..to taki wodnity płyn który jakos tam sobie reaguje z rdza..bardzo tani i bardzo polecam..no a na to dalej jakis podklad chlorokauczukowy i w mieszalni dorobic setke lakieru i malutkim pedzelkiem wyprawka..jesli dobrze oczyscisz przez dluzszy czas bedzie oki. ja bym zrobil to jak najszybciej zeby wżerów nie było..

Dzięki serdeczne za poradę.
W sumie nie słyszałem nigdy o takim środku "Korytanin" ... ale popytam.
Muszę coś zrobić bo nie chciałbym żeby autko było szpetne :?

wojtpol
26-09-06, 23:32
chyba CORTANIN F

http://sklep.organika.com.pl/index_pduzy.php?grid=0000000005&prid=7e44aad250

Pozdrawiam

Aquarius
27-09-06, 21:24
no o tym środku mowie.. ;) małe przejezyczenie chociaz wydaje mi sie ze mam jakis polski produkt i jest korytanin ale grunt ze sie dogadalismy i chodzi o to samo :) Pozdrawiam