Zobacz pełną wersję : ngk made in france?
wg katalogu do mojej H pasuja swiece NGK BKR6E-11 v-line 14 tylko dlaczego teraz swiece sa produkcji made in france? najezdzilem sie po sklepach i wszystkie byly produkcji francuskiej druga sprawa stara swieca miala oznaczenie 5E a nowa 6E czy to nie przeszkadza?
,,1991
Otwarcie europejskiej fabryki produkcyjnej w pobliżu Orleans we Francji. Inwestycja początkowa: ponad 10 mln euro
Obroty europejskie w roku budżetowym 2002 - 330 mln euro.,, - Cytat ze strony NGK. Pewnie dla tego o wyprodukowane w Japonii u nas ciężko.
To oznaczenie to wartość cieplna. Myślę, że różnicy raczej nie odczujesz.
http://www.motoallegro.pl/item1027534343_swiece_ngk_bkr5e_11_subaru_kia_mazd a_okazja.html .Na tej aukcji są podobno japońskie i z oznaczeniem 5e (nie kupowałem ale koleś ma 2000 pozytywów, więc myślę, że oryginalne będą)
Sam handluję i zauważyłem, że produkcja jest podzielona i niektóre modele są z Japonii a niektóre z Francji - zawsze możesz kupić Denso Japan jeżeli nie lubisz francuzów ;)
skolopendra
16-05-10, 12:23
zawsze możesz kupić Denso Japan jeżeli nie lubisz francuzów
jestem za ;)