PDA

Zobacz pełną wersję : Na gazie super

BRUTUS
23-09-06, 10:46
Witam forumowiczów
Jedno pytanko mam civica 5 gen 1,5 D15b2 gaz i silnik na gazie chodzi ok normalnie rewelacja ale za to na benzynie nawet jak jest ciepły obroty falują od 0 do 1000 nie ma równej pracy i jadąc na benzynie tak jakby brakowało mu mocy niby się zbiera ale jest taki zdławiony jakoś bardzo dziwnie , zapewniam na gazie no problem

Pomóżcie

Pozdrawiam

kuba

marianekss
23-09-06, 15:56
może pompa paliwowa do wymiany?? często jak się jeździ na gazie to pada pompa u mnie było to samo i po wymianie pompy ładnie śmiga na benzynie

t1581
23-09-06, 18:54
najpierw sprawdź przekaźnik pompy paliwowej (instrukcja jest na forum)
na pewno masz również jakąś zwężke do gazu i też muli się na benzynie
zrób sobie restart komputera to bedzie jeszcze lepiej na gazie i benzynie chodził

Melf
25-09-06, 07:06
A moze komp nauczyl sie jazdy na gazie i wariuje na benzynie. Takie problemy ma dosc duzo samochodow z gazem zwlaszcza jesli jest jakas kiepska instalacja gazowa(przeznaczona nie do takiego typu silnikow).

djprezes
26-09-06, 00:29
Zrob reset kompa, bezpiecznikiem albo odłączeniem akumulatora.

Jak chcesz bardzo dobrze sprawdzić to najlepiej odłącz aku na pare godzin, jak ja mialem golfa z LPG to odłączenie na 15-20 minut nie pomagało, musiałem odłączyć aku na noc.

Niewiem czemu tak było, nie jestem w stanie tego wyjaśnić ale sprubuj. I potem z rana podłącz aku i odpal motor na samej benzynie i nie załączaj gazu, pojezdzij jakies pol godzinki na roznych predkosciach, obrotach...

Daj mu sie ustawić, i sprawdź czy pomogło, jesli tak to komp z instalacji gazowej robi ci kuku.

Ja własnie tak miałem, a co rozwiązało moj problem? Na parowniku z gazu traciła się masa. Wtedy gazownik podłączył bezpośrednio z amumulatora do parownika mase i sie naprawiło jak ręką odjoł :) (czynnośc ta wymaga całej miuty roboty, parownik jest na wieszchu i łatwo mozna to poprowadzic, aha nie dam se głowy uciąc ze napewno to sie parownik nazywało bo to juz bylo dawno i moglem zapomniec :) )

Niby głupi "minusik" a tak mi mieszał na benzynie, na gazie mi dzialało ok.

A jeśli to dalej nie pomoże to niewiem :)

sadam
26-09-06, 17:29
Jedno pytanko mam civica 5 gen 1,5 D15b2 gaz i silnik na gazie chodzi ok normalnie rewelacja ale za to na benzynie nawet jak jest ciepły obroty falują od 0 do 1000 nie ma równej pracy i jadąc na benzynie tak jakby brakowało mu mocy niby się zbiera ale jest taki zdławiony jakoś bardzo dziwnie , zapewniam na gazie no problem

u mnie jest to samo jak dlugo nie jezdze na benzynie.
chociaz obroty czasami faluja ale w zakresie 500-1500 obr/min.
na benzynie brakuje mi moce zwlaszcza do 3.5 tys. dopoki drugi wtryskiwacz nie zacznie pracowac.

na pewno masz również jakąś zwężke do gazu i też muli się na benzynie
true

w sumie jeszcze nie powiedziales jak dlugo masz intstalacje.