PDA

Zobacz pełną wersję : LPG do honda civic 2005r. 1.4/16v/90KM

michalsz77
14-05-10, 11:37
Czołgiem.

Ma ktoś może doświadczenie w tym modelu z lpg ?
Zastanawiam się czy warto zakładać.
Jak ogólnie Hondy się spisują z LPG.

LemonR
14-05-10, 14:08
To zwykły prosty silnik. Jego wcześniejsze odmiany doskonale znoszą LPG więc co mogłoby się zmienić w tym modelu. Bardzo prawdopodobne jest, że silnik ten ma płytko utwardzane gniazda zaworowe (pewności nie mam) więc trzeba założyć system lubryfikacji tak dla świętego spokoju ( bo czy ona działa to też pewności nie mam). No i dobra instalacja IV generacji. Aktualnie chyba Landi Renzo potaniało a to byłby dobry wybór.
Czy warto zakładać to trzeba policzyć a jak się spisują Hondy to tak jak każde inne auto z dobrą i dobrze założoną instalacją.

vingo
14-05-10, 16:36
Witajcie jestem tu nowy zakupilem Hanie 7 genracji wlasnie taka o jaka pytasz. Zagazowalem ja dosc szybko bo wole jezdzic taniej niz drozej :) a na osiagach mi az tak nie zalezy. Ku Mojemu zaskoczeniu nie zauwazam roznicy miedzy benzyna a LPG moze minimalna. Mam instalacje STAG 4 z listwa MegiJet i lubryfikatorem (niby konieczny zalozylem dla swietego spokoju) Calosc 2900. Zatankowalem 34 litry gazu i zrobilem 415 km za 70 zl miodzio wychodzi 8,5 litra gazy na 100km w tryie mieszanym plus od czasu do czasu klima wiec super jak dla mnie. Instalacje mam 2 tyg i narazie testuje Jakies pytania GG 982650