PDA

Zobacz pełną wersję : Wygodniejszy civic?

dsdamian
13-05-10, 22:30
witojcie!
posiadam Vgen civiczke w hatchbacku.
jechałem dzis ze znajomym ma civica 5D, tą niby "przejściówke", "angielke" 5-o drzwiową (tą co tam wsadzali w vti silniki 169koni, głównie w aerodecka)

ALE WYGODNIE!
ale... po chwili zastanowienia, myśle, przeciez to jest to samo auto praktycznie! a wygodniej 5x niż u mnie w hatchbacku z 94r z seryjnym zawiasem.
moje pytanie?
miał ktoś przyjemność porównania "wygody" owych aut? bo nie wiem czy naprawde te 5D są dużo wygodniejsze, czy może powinienem sobie zafundować kolejny remont zawieszenia.

reaktor
13-05-10, 22:45
Proponuję zastosować metodę na rabina. Pożycz od kolegi HB na twardym zawiasie i pojężdzij trochę. PO powrocie na swoje zobaczysz jak wygodnie jest twoje auto a zaoszczędzone w ten sposób pieniądze mozęsz przeznaczyć na bardziej istotne mody

dsdamian
14-05-10, 18:16
tzn. ten "remont zawieszenia" był małą dygresją, ponieważ mam tam wszystko orajt ;-)
ale chyba tak zrobie, pojeżdże różnymi civicami i porównam

jakby ktoś miał doświadczenie w temacie, proszę o komentarz

szastal
15-05-10, 20:31
Ja mam vti aero właśnie oraz 3D ek3 i powiem że to prawda że 5D jest wygodniejsze,byłem sprawdzać zawieszenie w tym 3D bo mnie to zastanawiało, nawet jak ojciec jedzie ze mną aero a on ma zwykłe 5D to mówi że mój jest wygodniejszy, oraz uwaga profil opony 40 , kumpel miał 3D z 45 profilem i był naprawdę zaskoczony że w moim aucie tego nie czuć bo powiedział że do siebie już nie wsadzi nic poniżej 50 profilu.