Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : jaka klima

kery62
13-05-10, 10:42
czesc mam pytanie dotyczace klimy,mam honde z silniczkiem 1.5Vtec D15Z8 niestety bez klimy a akurat mam mozliwoc wyrwac tanio klime ale z silnika 1.6 i chodzi o to czy ta klima mi podejdzie czy niema sensu kabinowac??Dzieki panowie.

J.J.
13-05-10, 12:37
To VI gen tak? Ważne, żebyś mając D serie montował klimę z D serii, czyli jeżeli to jest klima z D16, to teoretycznie nie powinno być problemów. Tyle, że jeśli to jest przekładka z Vgena do VIgena, to nie wiem czy się tak da. Wiem, że w drugą stronę tak.

Nowy Kubi
19-05-10, 00:06
5d ma klimę w zasadzie z Vgena, VI gen 3d i 4d ma inną jak 5d i Vgen

comatose
06-10-10, 16:48
Krótkie pytanko - elementy klimatyzacji z 5D wersja angielska będą pasowały do 5D wersja europejska? Wydaje mi sie, że nie ale dla pewności pytam.

Wojtec12345678
06-10-10, 20:52
Tyle, że jeśli to jest przekładka z Vgena do VIgena, to nie wiem czy się tak da. Wiem, że w drugą stronę tak.

Dobrze rozumiem? Da się przełożyć klimę z VI gen do V gen?
Są potrzebne jakieś przeróbki?

Tompro
07-10-10, 08:38
Dobrze rozumiem? Da się przełożyć klimę z VI gen do V gen?
Są potrzebne jakieś przeróbki?

Nie dobrze rozumiesz. Da się przełożyć z 5D (angielka) do 5 gen. Z 6 gen do 5 gen nie pasuje.

Krótkie pytanko - elementy klimatyzacji z 5D wersja angielska będą pasowały do 5D wersja europejska? Wydaje mi sie, że nie ale dla pewności pytam.

Jeśli kierownica jest z tej samej strony to będzie pasować, jeżeli nie to nie będzie. Czyli w tym przypadku nie będzie.