Zobacz pełną wersję : Mega problem z elektrozaworem w D13B2
damianlapszys
12-05-10, 19:15
Witam. Badzo prosze o numer kom do kogos kto ma d13b2 w gazie i zna sie troche na tym. Prosze o numer gdyz zalezy mi bardzo na czasie. Co do problemu jaki mam to nie wiem jak sobie poradzic z odcieciem dopływu benzyny. Zamontowalem za pompa elektrozawor, gdy przełacza sie na gaz to elektrozawor odcina dopływ paliwa tylko ze w gazniku jest jeszcze sporo benzyny i ta benzyna wypala sie dopiero po jakiejs minucie a przez ten czas do silnika jest podawana benzyna i gaz co powoduje przelewanie.... Blagam o szybka pomoc :)
Musisz mieś centralkę z opcją "zero", czyli odcięcie benzyny ale jeszcze nie puszczony gaz, żeby ta benzyna w komorze pływakowej w gaźniku się wypaliła. Dopiero potem przełączasz na LPG.
Musisz mieś centralkę z opcją "zero", czyli odcięcie benzyny ale jeszcze nie puszczony gaz, żeby ta benzyna w komorze pływakowej w gaźniku się wypaliła. Dopiero potem przełączasz na LPG.
Dokładnie tak. Przycisk w kabinie 3 stopniowy (benzyna-"wypalanie benzyny"-gaz).
Ja u siebie mam cos takiego:
http://www.ac.com.pl/site_media//cms/article/lead_photo/2009/03/14/stag2G_500x0.jpg
Tu jest akurat STAG ale w innych instalacjach zasada działania jest podobna.
tak jak inni piszą:)
jedziesz na pb pstrukasz połorzenie 0 i czekasz az sie wypali wacha po czym pstryk na lpg poz II:) i to na tyle