Zobacz pełną wersję : Pierścienie
Witam
Czy w D16Y3 sa takie same pierscienie jak w D16Z6?Szukam pierscieni do y3 ale mysle ze inne by podeszly.Mam racje?Pozdro
A jakie tłoki są w Y3? Mysle ze tloki sie roznia a jak tloki sa inne to i pierscienie inne...
Nie mozesz kupic pierscieni do swojego modelu tylko tak kombinujesz?
sajmon1100
21-09-06, 21:24
Witam
Czy w D16Y3 sa takie same pierscienie jak w D16Z6?Szukam pierscieni do y3 ale mysle ze inne by podeszly.Mam racje?Pozdro
wg mnie w serii d średnica pierścienia jest taka sama wiec powinno pasić -wszystke silniki D series mają po 75mm średnice
Witam
wg mnie w serii d średnica pierścienia jest taka sama wiec powinno pasić -wszystke silniki D series mają po 75mm średnice
prawdopodobnie masz racje bo to jeden i ten sam blok silnika....
ale po co kombinowac??? nie mozna kupic pierscieni pod model?
sajmon1100
21-09-06, 21:45
Witam
prawdopodobnie masz racje bo to jeden i ten sam blok silnika....
ale po co kombinowac??? nie mozna kupic pierscieni pod model?
no ale niema czegoś takiego jjak pierscienie pod dany model- np na cti pisze - na opakowaniu d13,d15,d16 -75 mm wiec wszystko wiadomo :)
Dzieki za odp.Z tego co sie orientowalem to roznica jest wlasnie tylko miedzy np. 1.4 a 1.6 czasami podawane sa ze dwa oznaczenia silnika ale to chyba te najczesciej spotykane wiec raczej na opakowaniu y3 nie znajde tylko raczej d16z6 i d16a6 jak to widzialem na jednym opakowaniu pierscieni. Niedlugo skladam wszystko do kupy dol y3+gora z6 :twisted: pozdro
[ Dodano: Czw 28 Wrz, 2006 ]
Nie jestem z Wawy wiecie moze gdzie konkretnie mozna dostac dobre pierscienie do D16Y3?Z gory dzieki
[ Dodano: Sro 11 Paź, 2006 ]
Juz czekaja na zalozenie pierscionki RIK sie nie moge doczekac....pozdrawiam wszystkich
[ Dodano: Wto 17 Paź, 2006 ]
Okazalo sie ze pierscienie RIK dobierane wedlug oznaczenia silnika (na paczce bylo oznaczenie d15z1) nie pasuja za duzy luz miedzy pierscieniem a tlokiem i moga co najwyzej za pompke robic...Dobralem wedlug szczeliny w tloku.Juz mam zalozone TP (na paczce d15b) i sa idealnie scislo pozdrawiam wszystkich dzieki za odp.