PDA

Zobacz pełną wersję : stukanie po glebie

misha1982
10-05-10, 21:09
Witam. Spotkał się ktoś może z takim czymś jak stuki z tyłu po wymianie amorków na teoretycznie -25 tatechnix i - 35 eibachy. stuki dochodzą albo z górnego mocowania amorka albo od górnego wahacza i przy mniejszych prędkościach (chyba). na stojącym aucie słychać podczas kołysania mocnego na boki. jutro podjade na trzepaki ale moze ktoś z was miał takie coś. pozdrawiam

I widze ze nikt się nie spotkał z takim problemem. Aha zapomniałem dodać ze przód auta jest lekko miękki, a tył jest jak w taczce.

Po podniesieniu auta okazało się że amortyzatory z tyłu tak jakby się blokowały. dopiero po ruszeniu kołem opadały w dół. i gdzieś tam tkwi przyczyna. jutro rozbiórka i sie okaże co jest nie tak... przeczytałem kilka postów osób które miały też stuki z tyłu po wymianie na te amortyzatory. może to w nich tkwi problem...

Problem rozwiązany!!! Chodziło o metalowe osłony oryginalnych amortyzatorów. Były za wąskie do ty amorków i opierały się i blokowały go. na razie ściągnięte, później założę harmonijkowe takie jak z przodu. Może komuś się przyda te info... elo