Zobacz pełną wersję : Podłoga trzeszczy przy wsiadaniu
Trzeszczy mi podłoga jak wsiadam i nadepnę nogą. Poluzowałem progi, wytargałem dywaniki, a spod nich fragment wykładziny, spod wykładziny wytargałem watę wygłuszającą (notabene lekko wilgotną). Pod tym jest już blacha pokryta cholera wie czym, czymś w rodzaju bitexu, warstwa na około 5 mm, więc raczej gruba jest. Wygląda jakby była zrobiona fabrycznie, bo są wzorki poodduszane. Chciałem to oderwać i zobaczyć jak pod tym wygląda i nie ma opcji. Twarde toto jak kamień i oderwać się nie da, więc wątpię żeby woda tam się dostała. Z boku było miejsce nie zakonserwowane tym czymś i tam zero śladów rdzy, więc pod tym uszczelnieniem chyba tym bardziej nie ma rudej. Od spodu też czysto, a cholerstwo trzeszczy :(
Jakaś koncepcja?
a może to nie podłoga wydaje dźwięki ?
amor ? sprężyna gdzieś obciera ? może na tulejkach wybitych ?
mi skrzeczy gdzieś przy wahaczu wleczonym jak auto podnoszę na podnośniku
moze to coś w tym stylu u ciebie.
No właśnie nie. Jestem świeżo po przeglądzie furki i wszystko jest cacy. Na 100% podłoga.
Ja mialem u siebie taki problem. W moim civicu tez przy wsiadaniu trzeszczala podloga. U mnie powodem okazala sie mata wygluszajaca. Zdarlem stara dokladnie odtluscilem wszystko posprawdzalem dokladnie czy nie ma rdzy wokol i na jej miejsce wkleilem nowa i problem zniknol. Z poczatku myslalem ze to moze podloga i po jakims czasie mi dziura wyskoczy, jednak okazalo sie to prostsze niz sadzilem. Polecam sciagniecie calego dywanu z plastikami do samych mat. Wtedy ladnie wszystko widac co i jak a nie zajmuje ta czynnnosc duzo czasu. Idzie raz dwa. JA sprawdzajac tak jak Ty tylko fragment niczego nie zauwazylem dopiero po sciagnieciu dywanu i wszystkich potrzebnych przy tym plastikow widac co sie tak naprawde dzieje.
Ufff, ważne, że to nie rdza. Na razie nie mam czasu na wymianę tej maty, ale jak już będę miał to się za to wezmę. Dzięki za pomoc.