PDA

Zobacz pełną wersję : Podłoga trzeszczy przy wsiadaniu

-Wolf-
10-05-10, 09:48
Trzeszczy mi podłoga jak wsiadam i nadepnę nogą. Poluzowałem progi, wytargałem dywaniki, a spod nich fragment wykładziny, spod wykładziny wytargałem watę wygłuszającą (notabene lekko wilgotną). Pod tym jest już blacha pokryta cholera wie czym, czymś w rodzaju bitexu, warstwa na około 5 mm, więc raczej gruba jest. Wygląda jakby była zrobiona fabrycznie, bo są wzorki poodduszane. Chciałem to oderwać i zobaczyć jak pod tym wygląda i nie ma opcji. Twarde toto jak kamień i oderwać się nie da, więc wątpię żeby woda tam się dostała. Z boku było miejsce nie zakonserwowane tym czymś i tam zero śladów rdzy, więc pod tym uszczelnieniem chyba tym bardziej nie ma rudej. Od spodu też czysto, a cholerstwo trzeszczy :(

Jakaś koncepcja?

mc47
10-05-10, 11:28
a może to nie podłoga wydaje dźwięki ?

amor ? sprężyna gdzieś obciera ? może na tulejkach wybitych ?

mi skrzeczy gdzieś przy wahaczu wleczonym jak auto podnoszę na podnośniku
moze to coś w tym stylu u ciebie.

-Wolf-
10-05-10, 11:35
No właśnie nie. Jestem świeżo po przeglądzie furki i wszystko jest cacy. Na 100% podłoga.

dziula
10-05-10, 16:07
Ja mialem u siebie taki problem. W moim civicu tez przy wsiadaniu trzeszczala podloga. U mnie powodem okazala sie mata wygluszajaca. Zdarlem stara dokladnie odtluscilem wszystko posprawdzalem dokladnie czy nie ma rdzy wokol i na jej miejsce wkleilem nowa i problem zniknol. Z poczatku myslalem ze to moze podloga i po jakims czasie mi dziura wyskoczy, jednak okazalo sie to prostsze niz sadzilem. Polecam sciagniecie calego dywanu z plastikami do samych mat. Wtedy ladnie wszystko widac co i jak a nie zajmuje ta czynnnosc duzo czasu. Idzie raz dwa. JA sprawdzajac tak jak Ty tylko fragment niczego nie zauwazylem dopiero po sciagnieciu dywanu i wszystkich potrzebnych przy tym plastikow widac co sie tak naprawde dzieje.

-Wolf-
10-05-10, 16:55
Ufff, ważne, że to nie rdza. Na razie nie mam czasu na wymianę tej maty, ale jak już będę miał to się za to wezmę. Dzięki za pomoc.