Zobacz pełną wersję : Schemat podłączenia alarmu i centralnego zamka do Civic HB
Witam,
jak w temacie, dysponuje ktoś może schematem podłączenia alarmu i centralnego zamka do Hondy Civic '92 1.5 Hatchback?
Bo poległem przy instalacji.
Dzięki i pozdrawiam.
nie ma czegoś takiego jak gotowy schemat. Nikt Ci nie pomoże oprócz wskazań co gdzie podłączyć.
1. Wystarczą wskazówki (jak najdokładniejsze:) do której kostki i w które miejsca wpiąć kable od alarmu.
2. Mam w drzwiach kierowcy sterownik centralnego oryginalny, w drzwiach pasażera jest siłownik, nie wiem za bardzo jak podpiąć siłownik do istniejącego starownika w drzwiach kierowcy i potem ten sterownik do alarmu.
Ja u siebie siedziałem 2 dni ze shematami z książki H. R. Etzold "Honda Civic" (polecam) i sie udało. Z tym że ja zakładałem i centralny zamek i alarm.
Z twojego opisu moge stwierdzić że zakładasz alarm przy istniejącym centralnym zamku (oryginalnym). Jak podpiąć sterownik do alarmu to musi być opisane w instrukcji montażu alarmu.