Zobacz pełną wersję : PROBLEM!!!ZŁE WIĄZKI OD TYLNICH LAMP!
Witam!Mam problem.Zamówiłem sobie tylnie lampy typu lexus black do 3 drzwiowego civica 96'.Niestety moje wiązki nie pasują do nowych lamp.Nie wiem co zrobić...czy najlepiej samemu spróbować to wyciąć czy może silikonem to załatwić?w tych lampach są już jakieś wycięcia ale nie na moje wiązki.prosze o rady,pozdrawiam.
Niestety moje wiązki nie pasują do nowych lamp.
Gdybyś mógł sprecyzować, co to znaczy? Czy masz na myśli oprawki żarówek, które nie pasują do otworów w lampach?
Tak!Właśnie chodzi o złe oprawki!I nie wiem co mam robić a chce jak najszybciej założyć te lampy!
Wymieniałem tylne lampy dwa miesiące temu, kupiłem te: http://www.allegro.pl/item116075916_lampy_tyl_tuning_honda_civic_96_00_h b_cena_za_2szt.html
i muszę powiedzieć, że nie miałem tego rodzaju problemu. Tylko jeden otwór wymagał delikatnego podrzeźbienia nożykiem. Jeśli jesteś pewien, że oprawki od żarówek masz oryginalne, a nie jakieś przerabiane przez poprzedniego właściciela, to moim zdaniem powinieneś lampy reklamować - to jakaś niedoróbka.
Układ i rozmiar otworów potrząc na starą i nową lampę od tyłu powinien być identyczny, ja osobiście nie bawiłbym się w wycinanie innych otworów czy też klejenie silikonem - co powiesz panu policjantowi, gdy Cię zatrzyma z powodu źle działających świateł - że je przerabiałeś, albo że przyklejałeś na silikon i ci żarówka właśnie dzisiaj odpadła? :lol: :lol:
Zabierze Ci dowód i skieruje na badania techniczne...